20.9 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Έδωσε το πράσινο φως για το εμβόλιο στα παιδιά 5-11 ετών


    Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών άναψε «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
    Θα τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη πλατφόρμα μόλις θα έχουμε την παραλαβή των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες, «γιατί είναι διαφορετικά εμβόλια από αυτά που δίνονται στον γενικό πληθυσμό ως προς τη δοσολογία», εξήγησε ο κύριος Πλεύρης.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε αναφερθεί στα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο της Pfizer δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα μιλάμε για την πρώτη παραλαβή από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά. Αυτό είναι το νωρίτερο. Πριν τις 20 Δεκεμβρίου δεν θα βρίσκεται το εμβόλιο στη χώρα μας».
    Την ίδια ώρα, εξετάζεται η σύμπτυξη του διαστήματος μεταξύ 2ης και 3ης δόσης του εμβολίου και οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.
    «Έχω ζητήσει από την επιστημονική ομάδα να εξεταστεί η πιθανότητα μείωσης του χρόνου μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μας το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες» είχε δηλώσει χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Έτσι «τσάκωσε» η ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων – 2 αρχηγοί, 9 επίορκοι αστυνομικοί, 195 άτομα στη δικογραφία! (εικόνες)
    Αφροδίτη Μπάρμπα: Αποφυλακίζεται το μοντέλο για την υπόθεση κοκαΐνης
    Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα: Ποιος είναι ο «ασθενής μηδέν»
    Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: «Να βρεθεί ό,τι έχει απομείνει από το παιδί μου» ζήτησε σήμερα η μητέρα του
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ