17.6 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Η ταυτότητα που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων! (εικόνες)


    Η ταυτότητα της φωτογραφίας που είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και φέρει την υπογραφή του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, αποτέλεσε την αρχή για την εξιχνίαση της δράσης της συμμορίας των παράνομων ελληνοποιήσεων.
    Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό τις 26 Ιανουαρίου 2021, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου αλλοδαπός άνδρας ο οποίος επέδειξε ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας δελτίο ταυτότητας με αναγραφόμενα στοιχεία Τ.Α, το οποίο είχε εκδοθεί 7 Φεβρουαρίου 2020 από το τμήμα ασφαλείας Ασπροπύργου.
    Από την δακτυλοσκοπική του εξέταση όμως προέκυψε, ότι πρόκειται για τον υπήκοο Αλβανίας γεννηθέντα στις 26 Μαρτίου του 1980 στην Αλβανία. Ο αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 242 για ψευδή βεβαίωση.
    Η γνήσια ταυτότητα που είχε στην κατοχή του, είχε εκδοθεί από το Τ. Α Ασπροπύργου, και φέρει την υπογραφή του Διοικητή που έχει συλληφθεί και της συζύγου του που είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση.
    Από εκείνη την στιγμή και σε συνδυασμό με ανώνυμες καταγγελίες που είχαν φτάσει στις Εσωτερικές Υποθέσεις ενημερώθηκε ο εποπτεύων Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
    Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2021 περιήλθε ανώνυμη και άνευ ημερομηνίας επιστολή – καταγγελία, η οποία περιείχε πληροφορίες για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από τους (πλήρη στοιχεία) οι οποίοι μαζί με το σχετικό δίκτυο που είχαν αναπτύξει σε αστυνομικές υπηρεσίες και δήμους, προέβαιναν συστηματικά στην κατά παραγγελία έκδοση δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων σε αλλοδαπούς, κυρίως Αλβανούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
    Τον περασμένο Απρίλιο και τον Ιούλιο στους «Αδιάφθορους» έφτασαν νέες ανώνυμες επιστολές όπου ο αποστολέας περιέγραφε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, ονόματα αστυνομικών, τηλέφωνα και συγκεκριμένες περιπτώσεις έκδοσης ταυτότητας, διαβατηρίου.
    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας το κύκλωμα την τελευταία οκταετία είχε εκδώσει 200 ταυτότητες κυρίως σε κακοποιούς και η ταρίφα κυμαίνονταν από 30.000 έως 50.000 ευρώ. Η δικογραφία των 8.000 και πλέον σελίδων με τους 215 κατηγορούμενους βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών. Το κέρδος της οργάνωσης σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας φτάνει τα 5.000.000 ευρώ.
    Η ταυτότητα που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Πιερρακάκης: Δωρεάν 43.500 άυλες ψηφιακές υπογραφές για όλους τους δικηγόρους
    Τσακρής: «Πιθανό να κάνουμε έξτρα δόση εμβολίου για την Όμικρον – Ίσως έχει έρθει στην Ελλάδα»
    ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 15χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο του Μίσιγκαν – Σκότωσε 4 μαθητές (εικόνες & βίντεο)
    Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών στη σκιά της οικονομικής κρίσης
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ