• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βlack Friday: Αύξηση τζίρου 119% παρουσίασαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα

lawandorder.gr 02-12-2021 11:42 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2021 11:43
Ηλεκτρονικές αγορές μέσω υπολογιστή / Φωτογραφία: Pixabay
Βlack Friday: Αύξηση τζίρου 119% παρουσίασαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα
Αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις συγκριτικά με όλο το υπόλοιπο 2021 - Τι έδειξαν τα στοιχεία της Generation Y-International eBusiness Hub

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση στις online πωλήσεις, συγκριτικά με όλο το υπόλοιπο 2021, παρόλο που φέτος τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Generation Y-International eBusiness Hub από την ελληνική αγορά, κατά την φετινή χρονική περίοδο που υπήρξαν οι εκπτώσεις της Βlack Friday, υπήρξε αύξηση σε επισκεψιμότητα από 20% έως και 60% σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες του έτους, καθώς και σε τζίρο.

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο από 26 μέχρι 28 Νοεμβρίου 2021 τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσίασαν αύξηση ημερήσιου τζίρου που ανέρχεται στο 119% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με το μέσο ημερήσιο τζίρο του 2021.

Ως προς τους επιμέρους κλάδους ηλεκτρονικών καταστημάτων, ο κλάδος που σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση ημερήσιου τζίρου είναι της ένδυσης/υπόδησης με 170% σε σχέση με μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους και ακολουθούν των αθλητικών ειδών με αύξηση 100% και ο κλάδος των online φαρμακείων με 60%.

Επιπλέον, η αξία του μέσου καλαθιού αγορών είχε αύξηση της τάξης του 3,5%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και το ποσοστό μετατροπής σε πώληση (conversion rate) κατά τη διάρκεια του φετινού Black Friday ενισχύθηκε συγκριτικά με το υπόλοιπο έτος.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η τάση για αγορές μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, που ενισχύθηκε περαιτέρω στη διάρκεια της πανδημίας, ήρθε για να μείνει κάνοντας αναγκαία περισσότερο από ποτέ την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ψηφιακό μετασχηματισμό για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους ακόμη και για τις μικρές.

Τα εναλλακτικά κανάλια αγορών που επιτρέπουν πρόσβαση σε αγορές από απόσταση, όπως από ηλεκτρονικό υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο, σε συνδυασμό με τις προηγμένες μηχανές αναζήτησης που επιτρέπουν εξατομικευμένες προτάσεις, αναδεικνύονται σε απαραίτητες επενδύσεις για την εποχή που ακολουθεί.

Η Generation Y - International eBusiness Hub είμαι μία αμιγώς πολυεθνική εταιρεία στον τομέα ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού και ηλεκτρονικού επιχειρείν, που παρέχει υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο, διατηρώντας γραφεία σε 10 χώρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo