19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


    Πέρασε η τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό στους άνω των 60.
    Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών, αλλά και την επιβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.
    Με τι ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψηφίστηκε η τροπολογία
    «Ναι» στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25.
    Στην τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων συνταξιούχων κατά το έτος 2021 και την προσαύξηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία και σε ανασφάλιστους υπερήλικες για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: «Ναι» ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.
    Στην τροπολογία για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε δημόσιες δομές, την ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε ασθενείς με HIV και ηπατίτιδα Β, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: «Ναι» ψήφισε η ΝΔ. «Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι» ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΚΕ δήλωσε «όχι». Η Ελληνική Λύση ψήφισε «όχι». Το ΜέΡΑ25 ψήφισε «παρών».
    Ένταση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
    Να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο ζήτημα έφερε και μεγάλη ένταση στη Βουλή, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Αρχηγό της Αξιωματικής της Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
    Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη Βουλή, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι «ικανοποιημένοι» και αν «τα έκαναν όλα καλά».
    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν».
    Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων απάντησε: «Μιλήσατε 25 λεπτά, τελικά θα μας πείτε αν θα καταψηφίσετε τελικά και τί προτείνετε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.
    Δεν θα θέλαμε να καταλήξουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε. Σας πήρε ένα χρόνο να κάνετε ένα σποτάκι. Τι ακριβώς κάνατε για να στηρίξετε τον εμβολιασμό; Ένα σποτ έχετε βγάλει…» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και εξήγησε πως «αναγκαζόμαστε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φαινόμενο. Δεν θα θέλαμε να καταλήξουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε».
    «Γιατροί και ΜΕΘ. Εδώ έχετε λερωμένη τη φωλιά σας» είπε συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Το ξέρετε πολύ καλά ότι το θέμα είναι οι γιατροί. Αν υπήρχε οπουδήποτε πρόθυμος πνευμονολόγος παθολόγος, αναισθησιολόγος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα υγείας θα τον είχαμε ήδη προσλάβει».
    «Ψέματα για ακόμη μία φορά για τη σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει σήμερα κρεβάτι σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ και του συστήματος υγείας; Εκτός αν μου πείτε ότι πρέπει να μετατρέψω όλα τα κρεβάτια της εντατικής σε κρεβάτια covid» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μας παραδώσατε 567 κρεβάτια, τα λιγότερα στην Ευρώπη και μας κουνάτε το δάκτυλο που τα διπλασιάσαμε. Ντροπή σας».
    Έντονο επεισόδιο με Πολάκη
    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ένα έντονο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, με τον Πρωθυπουργό απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα να λέει:
    «Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Και ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ πολύ. Κύριε Τσίπρα σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή, τέως υπουργού υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλει τους πάντες και τα πάντα και να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει και αυτός είναι.
    Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και έρχεστε και μιλάτε για την ανάγκη συνεννόησης… Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την ΚΟ σας ομάδα και ελάτε μετά να ξαναμιλήσουμε».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Πλαστή ταυτότητα μέσω του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων είχε ο άνδρας που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια! (εικόνες & βίντεο)
    Γυναικολόγος Παρθένας Κουτμερίδου: «Ο άντρας της είναι αντιεμβολιαστής, εγώ είχα πει να κάνει το εμβόλιο»
    Κορονοϊός και εγκυμοσύνη: Έκκληση της επιστημονικής κοινότητας στις εγκύους να εμβολιαστούν
    Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή παραμένει ο Μπαρμπαρούσης – Αναίρεση αποφυλάκισης Πατέλη ζητά ο Άρειος Πάγος
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ