• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γαλλία: Μόνο με αρνητικό τεστ θα εισέρχονται στη χώρα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι εκτός ΕΕ

lawandorder.gr 01-12-2021 21:15 Τελευταία ενημέρωση: 01-12-2021 21:17
Γαλλία: Μόνο με αρνητικό τεστ θα εισέρχονται στη χώρα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι εκτός ΕΕ
Το Παρίσι αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα, προκειμένου να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού και ενώ

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γαλλία από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπόκεινται στην υποχρέωση αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η κίνηση εντάσσεται σε μια σειρά από μέτρα που στόχο έχουν να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση στις μολύνσεις, ενώ ελλοχεύουν οι ανησυχίες που προκάλεσε το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από κυβερνητική συνεδρίαση, ο Ατάλ δήλωσε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τα ταξίδια εντός της ΕΕ θα είναι αποτελέσουν αντικείμενο συντονισμού των Ευρωπαίων ηγετών αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σύσταση ΠΟΥ στους άνω των 60, να μην ταξιδεύουν

Συστάσεις κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για να προφυλαχθούν από την μετάλλαξη Όμικρον, οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες αποφεύγοντας τα ταξίδια.

«Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου του κορονοϊού και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους», γράφει ο ΠΟΥ στις νέες ταξιδιωτικές συστάσεις του που έκανε χθες Τρίτη (30/11).

Γενικότερα, ο ΠΟΥ καλεί όλους τους ταξιδιώτες να «παραμένουν σε επιφυλακή», να εμβολιάζονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες δημόσιας υγείας, όποια κι αν είναι η εμβολιαστική κατάστασή τους, μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν μάσκες, να σέβονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να αποφεύγουν τους χώρους με συνωστισμό και κακό εξαερισμό.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo