20.9 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή παραμένει ο Μπαρμπαρούσης – Αναίρεση αποφυλάκισης Πατέλη ζητά ο Άρειος Πάγος


    Υπό τον έλεγχο του Αρείου Πάγου τίθεται πλέον η απόφαση που αποφυλάκισε τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργιο Πατέλη. Και αυτό διότι, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης, ζήτησε από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου την αναίρεση της επίμαχης απόφασης.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα.
    Στην αίτηση αναίρεσης, ο κ. Μωυσίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η επίμαχη απόφαση που αποφυλάκισε τον Γ. Πατέλη «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει αλλά εγκλήματα». Σε ό,τι αφορά δε στο ζήτημα του ανήλικου παιδιού του καταδικασθέντα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην αίτησή του σημειώνει πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη».
    Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη «ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του (του Πατέλη) είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου». Σύμφωνα, εξάλλου με τον εισαγγελικό λειτουργό και η σύζυγος του καταδικασθέντα μπορεί να φροντίσει το παιδί.
    Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας ανέφερε: «Ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο εφετείο». Μάλιστα, ο κ. Γκαβέλας κατέθεσε γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετών, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».
    «Όχι» στην αποφυλάκιση Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη
    Την ίδια στιγμή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις για έξοδο από τη φυλακή του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης και του συγκατηγορουμένου του Κ. Κορκοβίλη. Έτσι και οι δυο θα συνεχίσουν να παραμένουν στη φυλακή. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα.
    Για τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε έξι έτη κάθειρξης για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, στο δικαστήριο κατέθεσε ο ηλικιωμένος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του. Οι δυο μάρτυρας υποστήριξαν κατά τη διάρκεια των καταθέσεων τους ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της απουσίας του καταδικασθέντα. «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια», είπε η σύντροφος του Κ. Μπαρμπαρούση.
    Τέλος, σχετικά με την αίτηση του Κορκοβίλη, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός του. Ο μάρτυρας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Αλβανοί κακοποιοί οι βασικοί «πελάτες» – Τι είπε ο αξιωματικός που είχε 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο
    Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του (βίντεο)
    Γλυκά Νερά: Αλλάζει επίθετο η μικρή Λυδία – Η αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (βίντεο)
    Κορονοϊός: Πέθανε η 38χρονη έγκυος και κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ