20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Συναγερμός στην Κω: Με κορονοϊό όλες οι μοναχές στη Μονή Αγίου Νεκταρίου!


    Συναγερμός έχει σημάνει στην Κω μετά τον εντοπισμό των μαζικών θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου.
    Μάλιστα, όπως υποστηρίζει μία μοναχή, φαίνεται πως κόλλησε τον ιό και ο φαρμακοποιός που τις επισκέφθηκε προκειμένου να τους κάνει τα τεστ.
    Η Μονή έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ δύο από τις επτά μοναχές, φαίνεται πως παρουσιάζουν πιο βαριά συμπτώματα.
    «Δύο αδελφές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κορονοϊό, ωστόσο δεν έχει χρειαστεί -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να μεταφερθούν στο νοσοκομείο» ανέφερε μία μοναχή, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», σημειώνοντας πως οι δύο μοναχές είναι ηλικίας περίπου 60 ετών.
    Αναφερόμενη στην εστία μόλυνσης, εκτίμησε πως άρχισαν να νοσούν σταδιακά η μία μετά την άλλη, έπειτα από τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου, όταν τις επισκέφθηκε πλήθος πιστών για προσκύνημα.
    «Σταδιακά αρχίσαμε να νοσούμε η μία μετά την άλλη, δεν κολλήσαμε όλες μαζί. Στις 9 Νοεμβρίου είχαμε την γιορτή του Αγίου μας, του Αγίου Νεκταρίου και η αλήθεια είναι πως μας επισκέφτηκαν πιστοί. Θεωρούμε πως ίσως εκεί κολλήσαμε γιατί το πρώτο κρούσμα βρέθηκε λίγες ημέρες μετά. Μπήκε ο ιός στη Μονή και κολλήσαμε όλες», είπε μεταξύ άλλων.
    Για τα μοριακά τεστ εκλήθη φαρμακοποιός της Κω που επίσης βρέθηκε θετικός: «Ο φαρμακοποιός που μας επισκέπτεται πάντα, ήρθε μας έκανε τα τεστ και δυστυχώς νόσησε κι εκείνος, όμως μαθαίνουμε πηγαίνει καλά στην υγεία του και πως τελειώνει σε λίγες ημέρες η καραντίνα του».
    Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, ούτε και από την Ιερά Μητρόπολη Κω – Νισύρου, στην οποία υπάγεται η Μονή, προκειμένου να επιβληθούν και να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, ενώ συνεχίζεται η παρασκευή και προσφορά δίσκων μνημόσυνων σε όσους κάνουν παραγγελίες.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Αλβανοί κακοποιοί οι βασικοί «πελάτες» – Τι είπε ο αξιωματικός που είχε 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο
    Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του (βίντεο)
    Γλυκά Νερά: Αλλάζει επίθετο η μικρή Λυδία – Η αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (βίντεο)
    Κορονοϊός: Πέθανε η 38χρονη έγκυος και κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ