• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

1η Τριμερής Συνάντηση: Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Αμύνης Κύπρου και Ιορδανίας

lawandorder.gr 01-12-2021 16:23 Τελευταία ενημέρωση: 01-12-2021 16:29
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi
1η Τριμερής Συνάντηση: Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Αμύνης Κύπρου και Ιορδανίας
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Ιορδανίας αποφάσισαν την υπογραφή συνεργασίας για στρατιωτικές ασκήσεις

Στη Λευκωσία συναντήθηκε σήμερα (1/12) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τους υπουργούς Αμύνης Κύπρου και Ιορδανίας.

Η εν λόγω συνάντηση ήταν η πρώτη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Αμυνας των τριών χωρών, αποτελώντας την αρχή της αμυντικής συνεργασίας, αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν για την 1η Τριμερή Συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Οι υπουργοί σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελληνικής Δημοκρατίας-Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας - Κυπριακής Δημοκρατίας της 28ης Ιουλίου 2021.

Οι υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους.

Επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη Τριμερή Συνάντηση υπουργών Αμυνας στην Ιορδανία το 2022.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo