19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μεγάλη απάτη στην Αχαΐα: 28χρονος διέρρηξε λογιστικό γραφείο και έκλεψε κωδικούς taxisnet


    Συνελήφθη 28χρονος που φαίνεται να είχε διαρρήξει λογιστικό γραφείο στην Αχαΐα και να είχε κλέψει κωδικούς taxisnet πριν λίγο καιρό.
    Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας έχουν εξιχνιασθεί τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων με παθόντες δικαιούχους επιδομάτων παιδιών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
    Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη υπόθεση, σχετίζεται με κλοπή σε λογιστικό γραφείο, από το οποίο αφαιρέθηκαν περίπου 1.000 κωδικοί και ονόματα χρηστών του taxisnet.
    Το χρονικό της διάρρηξης
    Οι δράστες διέρρηξαν στις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, λογιστικό γραφείο σε περιοχή της Αχαΐας και αφαίρεσαν δύο βιβλία, τα οποία περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών.
    Περίπου ένα μήνα μετά, στις 29 και στις 30 Νοεμβρίου, έξι γυναίκες κατήγγειλαν στο τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα παιδιών, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.
    Το πρωί της Τρίτης (30/11), ο συλληφθείς πήγε σε κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί στο όνομα του συνεργού του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
    Η απάτη που έστησαν
    Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι τα επιδόματα παιδιών είκοσι τουλάχιστον γυναικών, είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντα, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
    Ως προς την μεθοδολογία των δραστών, από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε ότι, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων, για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιών και άλλαζαν το λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους.
    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, συνεχίζουν οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία IBAN και άλλων δικαιούχων επιδομάτων παιδιών και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Αλβανοί κακοποιοί οι βασικοί «πελάτες» – Τι είπε ο αξιωματικός που είχε 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο
    Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του (βίντεο)
    Γλυκά Νερά: Αλλάζει επίθετο η μικρή Λυδία – Η αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (βίντεο)
    Κορονοϊός: Πέθανε η 38χρονη έγκυος και κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ