19.9 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Απογραφή 2021: Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι θα ισχύει για όσους δεν αυτοαπογραφούν


    Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να αυτοαπογραφούν οι πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών.
    Όσοι δεν αυτοαπογραφούν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα κληθούν να περάσουν από συνέντευξη με εκπρόσωπο της ΕΛΣΤΑΤ.
    Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας στα «Νέα», δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου θα έχουν μοιραστεί όλοι οι φάκελοι, σε κάθε γωνιά της χώρας, και οι πολίτες θα έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή.
    «Η αυτοαπογραφή προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο λόγος, όμως, που δώσαμε την παράταση αυτή – σημειωτέον, δεν θα υπάρξει άλλη παράταση – ήταν κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, αν θα μας επιτρέψουν, δηλαδή, οι συνθήκες να πάμε στα σπίτια των πολιτών και να τους απογράψουμε» σημείωσε ο κ. Θανόπουλος και προσέθεσε:
    «Ετσι, δώσαμε περισσότερο χρόνο στον κόσμο να λάβει τους κωδικούς και να αυτοαπογραφεί. Παράλληλα, εμείς ως Αρχή στο διάστημα αυτό θα οργανωνόμαστε και θα προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να γίνει το δεύτερο στάδιο της απογραφής μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
    Κατά την ίδια πηγή, μέχρι σήμερα δεν έχει μοιραστεί το 20% των φακέλων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό L&O: Εντόπισαν 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο διοικητή Τμήματος Ασφαλείας που εμπλέκεται στο κύκλωμα Ελληνοποίησεων
    Μητροκτονία στο Αγρίνιο: Ο 35χρονος κακοποιούσε τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει – Είχε νοσηλευτεί σε τρία ψυχιατρεία
    Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η κίνηση «ματ» για τους άνω των 60 και τα πρόστιμα – Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση
    Τρόμος στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας: Συμμορία λήστεψε ανήλικους με την απειλή μαχαιριού
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ