• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βασιλακόπουλος για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Αν πετύχει, η εικόνα της πανδημίας θα αλλάξει τελείως»

lawandorder.gr 01-12-2021 08:38
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Βασιλακόπουλος για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Αν πετύχει, η εικόνα της πανδημίας θα αλλάξει τελείως»
Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το πόσο θα βελτιώσει  την εικόνα της πανδημίας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 και το πόσο θα βοηθήσει στην κατάσταση της πανδημίας. «Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το 90% των θανάτων που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι στην ηλικία των 60 ετών και άνω, ενώ πρόσθεσε ότι «αν αυτοί οι άνθρωποι αυτοί ήταν προστατευμένοι πλήρως θα είχαμε γλιτώσει το 90% των θανάτων και θα είχαμε γλιτώσει ένα αντίστοιχο ποσό των διασωληνωμένων που ασκούν πίεση στο ΕΣΥ».

Ο καθηγητής επισήμανε μάλιστα ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και η επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα για όσους δεν το κάνουν, την θεωρεί ορθή.

Παρομοίασε δε, τον κορονοϊό με την οδήγηση, λέγοντας ότι: «δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον. Για αυτό το κράτος μας λέει να φοράμε ζώνη ασφαλείας, θέλουμε δεν θέλουμε. Έτσι με προστατεύει και μου βάζει πρόστιμο αν δεν φοράω».

Ωστόσο ανέφερε, το μέτρο αυτό της κυβέρνησης, δεν θα σταματήσει τον ιό από το να κυκλοφορεί αλλά θα μειώσει την πίεση στο σύστημα η υγείας. «Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό».

Όσον αφορά στην ανησυχία που επικρατεί για την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε ότι υπάρχει έλλειψη στέρεων επιστημονικών δεδομένων, ενώ εκτίμησε ότι μέσα σε δυο εβδομάδες τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια θα τα έχουμε στα χέρια μας. Πρόσθεσε όμως ότι αν κάποιος έχει εμβολιαστεί είναι τρομερά προστατευμένος ακόμα και απέναντι στην Όμικρον.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo