19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός – Αφρική: Η Johnson & Johnson παραχώρησε δικαίωμα παρασκευής του εμβολίου στην νοτιοαφρικανική εταιρεία Aspen


    Η Johnson & Johnson παραχώρησε το δικαίωμα στην νοτιοαφρικανική φαρμακευτική εταιρεία Aspen να παράγει το εμβόλιό της «στην Αφρική για την Αφρική», όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η νοτιοαφρικανική εταιρεία.
    Η ανακοίνωση
    «Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την πρόθεση της J&J να παραχωρήσει στην Aspen τα δικαιώματα παρασκευής και πώλησης του εμβολίου της στην Αφρική», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Στέφεν Σάαντ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Αυτή είναι μόνο η αρχή που «θα αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης μιας οριστικής συμφωνίας», με την οποία η Νότια Αφρική θα μπορεί να παρασκευάζει εμβόλια για την Covid-19 και να τα πουλάει, με την ονομασία Aspenovax, «αποκλειστικά για τον εφοδιασμό των Αφρικανών πελατών» της.
    Επιπλέον, η Johnson & Johnson θα δώσει στην Aspen την άδεια χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της, δηλαδή της πατέντας του εμβολίου.
    Ελπίδα για την αφρικανική ήπειρο η συμφωνία
    Η Αφρική είναι η ήπειρος με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού καθώς λιγότερο από το 7% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανισότητα στην πρόσβαση στις πολύτιμες δόσεις. Η Νότια Αφρική και η Ινδία είχαν τεθεί επικεφαλής, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα, μιας εκστρατείας για την προσωρινή άρση της πατέντας των εμβολίων, ώστε οι χώρες με χαμηλά εισοδήματα να μπορούν να παρασκευάζουν γενόσημά τους, σε χαμηλότερες τιμές.
    Η Aspen μέχρι σήμερα συσκεύαζε εμβόλια της J&J στο εργοστάσιό της στη Γκεμπέρχα, όμως δεν διέθετε την πατέντα και επομένως δεν είχε κανένα λόγο, ούτε στις πωλήσεις, ούτε στις τιμές. Η Aspen, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Αφρικής, υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να παρασκευάζει έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J και σκοπεύει να αυξήσει αυτή τη δυνατότητα για να φτάσει τα 700 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κύκλωμα παράνομων Ελληνοποιήσεων: Προσήχθη διοικητής Τμήματος Ασφαλείας και πολλοί ακόμα αστυνομικοί!
    Πάτρα: Με… security το προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα! (βίντεο)
    Προστασία προσωπικών δεδομένων από το twitter: Θα διαγράφει φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των εικονιζομένων
    Κορονοϊός – Μόσιαλος: «Το χάπι ίσως να μπορεί να καλύπτει περισσότερο της μεταλλάξεις από ότι το εμβόλιο» (βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ