25.2 C
Athens
23.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Κύκλωμα παράνομων Ελληνοποιήσεων: Προσήχθη διοικητής Τμήματος Ασφαλείας και πολλοί ακόμα αστυνομικοί!


    Στα ίχνη κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων που εμπλέκονται και αστυνομικοί, βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι “αδιάφθοροι” των σωμάτων ασφαλείας.
    Διοικητής τμήματος ασφαλείας μεταξύ των προσαχθέντων
    Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, ήδη έχουν προσαχθεί και καταθέτουν ο διοικητής τμήματος Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής, αστυνομικοί και από άλλα τμήματα Ασφάλειας της ίδιας περιοχής, του κέντρου της Αθήνας, της Νοτιανοατολικής και της δυτικής Αττικής (τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ομόνοιας και Ασπροπύργου). Πιθανότατα, λένε αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, οι προσαγωγές να γίνουν συλλήψεις, κάτι που θα προκαλέσει πάταγο στους κόλπους της αστυνομίας. Το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων φέρεται να είχε απλώσει τα πλοκάμια τους και εκτός λεκανοπεδίου Αττικής.
    Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσων, εστιάστηκαν σε αστυνομικές υπηρεσίες, σε σπίτια και φορείς του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι πολλοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε Τμήματα Ασφάλειας , όπως και στελέχη που εργάζονται σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης . Δεν αποκλείεται χειροπέδες να περάσουν και στον αξιωματικό – διοικητά Τ. Α Τ της Δυτικής Αττικής. Οι “αδιάφθοροι” έχουν δεμένη την υπόθεση με καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών και με φυσική παρακολούθηση των εμπλεκομένων.
    Εξέδιδαν γνήσιες ταυτότητες με πλαστά δικαιολογητικά
    Τα μέλη του κυκλώματος, με τη βοήθεια αστυνομικών, κατηγορούνται ότι χορηγούσαν –έναντι αμοιβής- έγγραφα σε αλλοδαπούς(κυρίως γνήσιες ταυτότητες) με πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής ή ελληνική υπηκοότητα.
    Η έρευνα ήταν πολύμηνη και εξετάστηκαν σε έξι τμήματα Ασφάλειας της Αττικής, όλες οι ταυτότητες που εκδόθηκαν από αυτά το επίμαχο χρονικό διάστημα της δράσης του κυκλώματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν τις έκνομες ενέργειες.
    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.
    Αύριο πιθανότατα θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Απαγωγή 10χρονης: Η 34χρονη δράστιδα είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και τον μικρότερο αδελφό της! (βίντεο)
    Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 68χρονος οφθαλμίατρος
    Απόφαση «σταθμός»: Μαχητής του Ισλαμικού κράτους καταδικάστηκε ως «ένοχος για γενοκτονία» από γερμανικό δικαστήριο! (εικόνες)
    Μανιτάκης: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών είναι συνταγματικός»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ