• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Προστατεύουν τα εμβόλια από σοβαρή νόσηση; - Η απάντηση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

lawandorder.gr 30-11-2021 21:33 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 21:33
Εμβόλιο της AstraZeneca / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Προστατεύουν τα εμβόλια από σοβαρή νόσηση; - Η απάντηση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης απαντά στο αν και πόσο τα υπάρχοντα εμβόλια για τον κορονοϊό προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση έναντι της μετάλλαξης Όμικρον

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλον το κόσμο, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όμως απαντά ότι ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν προστατεύουν από σοβαρή νόσηση όσους είναι εμβολιασμένοι αλλά κολλήσουν τη νέα μετάλλαξη του ιού.

Επικαιροποίηση του εμβολίου αν χρειαστεί

Ωστόσο, ωστόσο το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σημείωσε ότι προτίθεται να αναπτύξει γρήγορα μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου που δημιούργησε με την AstraZeneca, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna δήλωσε ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 δεν είναι πιθανόν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον, προκαλώντας αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.

Περιορισμένα τα στοιχεία για τη μετάλλαξη Ομικρον, μέχρι στιγμής

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την Oμικρον μέχρι στιγμής και ότι θα αξιολογήσει προσεκτικά τον αντίκτυπο της παραλλαγής αυτής στο εμβόλιό του, απηχώντας ανακοίνωση που εξέδωσε η AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα.

«Παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών (του κορωνοϊού) κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε, τα εμβόλια συνέχισαν να παρέχουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι η Όμικρον διαφέρει», υπογραμμίζει το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ωστόσο έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και υπάρχουν οι διαδικασίες για την ταχεία ανάπτυξη ενός επικαιροποιημένου εμβολίου COVID-19 αν αυτό κριθεί απαραίτητο», καταλήγει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην ανακοίνωσή του.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo