22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πυρηνικός εφιάλτης επάνω από την Ευρώπη: Ο Λουκασένκο θα ζητήσει πυρηνικά όπλα από τον Πούτιν, αν το ΝΑΤΟ εγκαταστήσει παρόμοια όπλα στην Πολωνία


    Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει παρόμοια συστήματα στη γειτονική Πολωνία.
    «Θα προτείνω στον Πούτιν (στην περίπτωση αυτή) να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», είπε ο Λουκασένκο. προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο στο έδαφος της Λευκορωσίας».
    Η Λευκορωσία αποπυρηνικοποιήθηκε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ
    Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στο έδαφος της Λευκορωσίας υπήρχαν δεκάδες φορτία για στρατηγικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Topol και πάνω από χίλιες τακτικές πυρηνικές κεφαλές. Το Μινσκ είχε συμφωνήσει να αποσυρθούν τα όπλα αυτά μετά την υπογραφή της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).
    Αναφερόμενος στο θέμα της Κριμαίας ο Λουκασένκο, κάνοντας στροφή στη δημόσια του στάση, καθώς η Λευκορωσία δεν είχε αναγνωρίσει ως ρωσική την Κριμαία μετά την προσάρτηση της από την Μόσχα, είπε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία και πως έχει συμφωνήσει για αυτό το θέμα με τον πρόεδρο Πούτιν, δηλώνοντας ότι η χερσόνησος της Κριμαίας είναι νόμιμα ρωσικό έδαφος.
    «Η επίσκεψη μου στην Κριμαία, την οποία έχω απόλυτο δικαίωμα να κάνω, ανεξάρτητα τίνος είναι προτεκτοράτο, υπό τίνος την ηγεσία είναι. Αυτή είναι και δική μου Κριμαία» δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει συγκεκριμένα με τον Πούτιν ότι στην Κριμαία θα πάμε».
    Στην ίδια συνέντευξη ο Λουκασένκο είπε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών έως το τέλος του 2021, αναφερόμενος στην συνομιλία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα αυτό: «Της είπα αμέσως… Θα προσπαθήσω να λύσω αυτό το πρόβλημα πριν από το Νέος Έτος, επειδή δεν το χρειαζόμαστε».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Απαγωγή 10χρονης: Η 34χρονη δράστιδα είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και τον μικρότερο αδελφό της! (βίντεο)
    Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 68χρονος οφθαλμίατρος
    Απόφαση «σταθμός»: Μαχητής του Ισλαμικού κράτους καταδικάστηκε ως «ένοχος για γενοκτονία» από γερμανικό δικαστήριο! (εικόνες)
    Μανιτάκης: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών είναι συνταγματικός»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ