• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Ολλανδία: Εξαντλούνται τα κρεβάτια ΜΕΘ

lawandorder.gr 30-11-2021 18:53
ΜΕΘ / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός - Ολλανδία: Εξαντλούνται τα κρεβάτια ΜΕΘ
Σε κατάσταση έκτακτης βρίσκονται τα νοσοκομεία στην Ολλανδία διότι εξαντλούνται τα κρεβάτια ΜΕΘ

Το ολλανδικό σύστημα υγείας τρέχει να προσθέσει κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για ασθενείς με κορονοϊό, την ίδια στιγμή που η χώρα καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων.

Υπό ασφυκτική πίεση παραμένουν τα νοσοκομεία, σε βάρος των επεμβάσεων ρουτίνας και των υπηρεσιών φροντίδας, ο δείκτης μολύνσεων σε εβδομαδιαία βάση, τον οποίο καταγράφει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM), φαίνεται πως παρουσιάζει, εντούτοις, σημάδια σταθεροποίησης, καθώς αυξήθηκε μόλις 1% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, στο 155,152.

Συνολικά, υπάρχουν λιγότερα από 100 διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ σήμερα στην Ολλανδία, με 595 να έχουν καταληφθεί από ασθενείς Covid-19 και άλλα 500 από ασθενείς με άλλες νόσους.

Με τις εισαγωγές στις ΜΕΘ να ανέρχονται σε περισσότερες από 40 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, τα νοσοκομεία προσπαθούν να επαναφέρουν τη μέγιστη χωρητικότητα των 1.350 κλινών σε ΜΕΘ, που είχαν καταφέρει να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος Covid-19 τον Απρίλιο του 2020.

Το ένα τρίτο των νοσοκομείων στη χώρα σταμάτησε να προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας που μπορούν να προγραμματιστούν από πριν και σχεδόν το ένα τρίτο αναφέρει πως δεν μπορεί πάντα να πραγματοποιεί ακόμα και κρίσιμης σημασίας επεμβάσεις, που μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων, έγινε γνωστό σήμερα από την Ολλανδική Αρχή Υγείας (NZa), συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων σε καρκινοπαθείς ή καρδιοπαθείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo