• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ραντεβού για την 1η δόση εμβολιασμού από πολίτες 60 ετών και άνω

lawandorder.gr 30-11-2021 18:41
Εμβολιαστικό κέντρο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ραντεβού για την 1η δόση εμβολιασμού από πολίτες 60 ετών και άνω
Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα ραντεβού για την 1η δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για πολίτες άνω των 60 ετών έπειτα από τα νέα μέτρα

Αυξητική τάση σημείωσε ο ρυθμός με τον οποίο κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό για την πρώτη δόση κατά του κορονοϊού, όσοι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν είχαν εμβολιαστεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα Τρίτη (30/11), και με βάση των στοιχείων του τελευταίου δεκαημέρου, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600.

Ωστόσο σήμερα Τρίτη (30/11), διπλασιάστηκε αυτός ο αριθμός, μιας και έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τις οποίες ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών κατέστη υποχρεωτικός.

Με βάση τις ανακοινώσεις του κύριου Μητσοτάκη, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών. Για όσες και όσους δεν προσέλθουν τελικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κύριος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Επιχειρώντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό της αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος, ο κύριος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έθεσε κανόνες ελεγχόμενης πρόσβασης σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο, όπως και πρώτη τον Οκτώβριο άνοιξε τη δυνατότητα τρίτης δόσης σε όλους τους ενήλικες, θέτοντας ως προϋπόθεση πλήρους εμβολιασμού για τους άνω των 60 τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo