23.4 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Απόφαση «σταθμός»: Μαχητής του Ισλαμικού κράτους καταδικάστηκε ως «ένοχος για γενοκτονία» από γερμανικό δικαστήριο! (εικόνες)


    Με μία απόφαση πραγματικό «σταθμό», γερμανικο διακαστήριο καταδίκασε ένας 29χρονο πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους για τα αδικήματα της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
    Είναι μία απόφαση πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά της Γερμανίας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την καταδίκη των πρωτεργατών του ναζιστικού καθεστώτος για αντίστοιχα αδικήματα.
    Ισόβια κάθειρξη – Κούρδοι τα θύματά του
    Ο Taha Al-Jumailly καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Φρανκφούρτης σε ισόβια κάθειρξη, όπως είναι η ποινή που επιφέρουν τα παραπάνω αδικήματα. Ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS από το 2013, και διώχθηκε μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του στις εθνικές εκκαθαρίσεις εναντίον της κουρδικής μειονότητας των Γεζίντι.
    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος και η πρώην γυναίκα του Jennifer Wenisch χρησιμοποιούσαν και «πουλούσαν» γυναίκες της μειονότητας Γεζίντι ως σκλάβες, όσο ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ, και πριν απελευθερωθεί η πόλη από τον στρατό. Αργότερα στη Φαλούτζα, ο κατηγορούμενος άφησε ένα 5χρονο κορίτσι να πεθάνει από δίψα, δένοντάς τη με αλυσίδες σε εξωτερικό χώρο.
    Όπως δήλωσε η Natia Navrouzov, μέλος μιας ΜΚΟ που σχετίζεται με τους Γεζίντι: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Γεζίντι που ένας εγκληματίας κατά της κοινότητας κατηγορείται σε δικαστήριο για γενοκτονία. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή».
    Δείτε φωτογραφίες από τη δίκη:
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα! (βίντεο)
    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παραγωγός ζήτησε άδεια από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για να γυρίσει ντοκιμαντέρ – Τι απάντησε
    Τρεις Έλληνες διακινούσαν ναρκωτικά κοντά σε σχολεία αλλά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας! (βίντεο)
    Άρης Σερβετάλης: Δημοσιογράφος τον περίμενε ώρες έξω από το σπίτι του κι εκείνος της έδωσε ένα μανταρίνι
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ