• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απόφαση «σταθμός»: Μαχητής του Ισλαμικού κράτους καταδικάστηκε ως «ένοχος για γενοκτονία» από γερμανικό δικαστήριο! (εικόνες)

lawandorder.gr 30-11-2021 18:18 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 18:19
Ο Taha Al-Jumailly, πρώην μαχητής του ISIS τη στιγμή της καταδίκης του για γενοκτονία / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απόφαση «σταθμός»: Μαχητής του Ισλαμικού κράτους καταδικάστηκε ως «ένοχος για γενοκτονία» από γερμανικό δικαστήριο! (εικόνες)
Ο 29χρονος πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε «ένοχος για γενοκτονία» από γερμανικό δικαστήριο

Με μία απόφαση πραγματικό «σταθμό», γερμανικο διακαστήριο καταδίκασε ένας 29χρονο πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους για τα αδικήματα της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Είναι μία απόφαση πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά της Γερμανίας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την καταδίκη των πρωτεργατών του ναζιστικού καθεστώτος για αντίστοιχα αδικήματα.

Ισόβια κάθειρξη - Κούρδοι τα θύματά του

Ο Taha Al-Jumailly καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Φρανκφούρτης σε ισόβια κάθειρξη, όπως είναι η ποινή που επιφέρουν τα παραπάνω αδικήματα. Ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS από το 2013, και διώχθηκε μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του στις εθνικές εκκαθαρίσεις εναντίον της κουρδικής μειονότητας των Γεζίντι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος και η πρώην γυναίκα του Jennifer Wenisch χρησιμοποιούσαν και «πουλούσαν» γυναίκες της μειονότητας Γεζίντι ως σκλάβες, όσο ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ, και πριν απελευθερωθεί η πόλη από τον στρατό. Αργότερα στη Φαλούτζα, ο κατηγορούμενος άφησε ένα 5χρονο κορίτσι να πεθάνει από δίψα, δένοντάς τη με αλυσίδες σε εξωτερικό χώρο.

Όπως δήλωσε η Natia Navrouzov, μέλος μιας ΜΚΟ που σχετίζεται με τους Γεζίντι: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Γεζίντι που ένας εγκληματίας κατά της κοινότητας κατηγορείται σε δικαστήριο για γενοκτονία. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή».

Δείτε φωτογραφίες από τη δίκη:

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo