• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα «Αιγίς» ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

lawandorder.gr 30-11-2021 17:28
Στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα «Αιγίς» ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης
Ο Χρήστος Στυλιανίδης θα συζητήσει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος πολιτικής προστασίας «Αιγίς» το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα της αρμοδιότητάς του αλλά και για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος πολιτικής προστασίας «Αιγίς» το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ

Πλήθος συναντήσεων για την πολιτική προστασία

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit, καθώς και με τον Michael Hager, Διευθυντή του Γραφείου του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vladis Dombrovskis.

Επίσης, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO), Παρασκευή Μίχου, τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN), Maarten Verwey, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της DG ECFIN, Declan Costello, καθώς και με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους που υπηρετούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Και το όνομα αυτού «Αιγίς»

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με την κωδική ονομασία «Αιγίς». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo