24 C
Athens
21.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα «Αιγίς» ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης


    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα της αρμοδιότητάς του αλλά και για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος πολιτικής προστασίας «Αιγίς» το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ
    Πλήθος συναντήσεων για την πολιτική προστασία
    Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit, καθώς και με τον Michael Hager, Διευθυντή του Γραφείου του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vladis Dombrovskis.
    Επίσης, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO), Παρασκευή Μίχου, τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN), Maarten Verwey, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της DG ECFIN, Declan Costello, καθώς και με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους που υπηρετούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
    Και το όνομα αυτού «Αιγίς»
    Στο πλαίσιο των συναντήσεών του, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με την κωδική ονομασία «Αιγίς». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα! (βίντεο)
    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παραγωγός ζήτησε άδεια από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για να γυρίσει ντοκιμαντέρ – Τι απάντησε
    Τρεις Έλληνες διακινούσαν ναρκωτικά κοντά σε σχολεία αλλά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας! (βίντεο)
    Άρης Σερβετάλης: Δημοσιογράφος τον περίμενε ώρες έξω από το σπίτι του κι εκείνος της έδωσε ένα μανταρίνι
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ