• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μετάλλαξη Όμικρον - Ιταλία: Εντοπίστηκαν άλλα 5 κρούσματα της παραλλαγής στην χώρα

lawandorder.gr 30-11-2021 17:19
Γιατροί / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μετάλλαξη Όμικρον - Ιταλία: Εντοπίστηκαν άλλα 5 κρούσματα της παραλλαγής στην χώρα
Εντοπίστηκαν στην Ιταλία άλλα 5 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού

Άλλοι πέντε πολίτες της Ιταλίας βρέθηκαν θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, έχουν εντοπιστεί στην χώρα συνολικά εννέα περιστατικά.

Πρόκειται για τρία παιδιά, έναν δάσκαλο και μια οικιακή βοηθό, οι οποίοι ζουν στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μολύνθηκαν από τα δυο παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες από την Μοζαμβίκη και ο οποίος θεωρείται ο «ασθενής μηδέν» της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Ιταλία. Όλοι παρουσιάζουν πάντως ελαφρά συμπτώματα και η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι, στο εξής, μόλις σε μια τάξη καταγράφεται κρούσμα κορονοϊού, όλοι οι μαθητές θα επιστρέφουν σπίτι, σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Μέχρι τώρα, για ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως μάθησης χρειάζονταν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε κάθε τάξη.

Ο δε Ιταλός έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι ο νέος στόχος για τον Δεκέμβριο είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν, κάθε ημέρα, τουλάχιστον 400.000 εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα, εκτός από την περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, και εκείνη του Μιλάνου ξεκινά την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo