• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μεσολόγγι: Τεράστιες οι ζημιές στο παραλιακό μέτωπο από την κακοκαιρία - Εξαφανίστηκαν οι πλαζ Αγίας Τριάδας και Τουρλίδας (εικόνες & βίντεο)

lawandorder.gr 30-11-2021 17:19 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 18:21
Το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι / Φωτογραφία: messolonghinews.gr
Μεσολόγγι: Τεράστιες οι ζημιές στο παραλιακό μέτωπο από την κακοκαιρία - Εξαφανίστηκαν οι πλαζ Αγίας Τριάδας και Τουρλίδας (εικόνες & βίντεο)
Η κακοκαιρία χτύπησε το παραλιακό μέτωπο του Μεσολογγίου προκαλώντας τεράστιες καταστροφές

Η κακοκαιρία χτύπησε αλύπητα το παραλιακό μέτωπο του Μεσολογγίου, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, τόσο στις οδικές υποδομές όσο και σε ιχθυοτροφεία που βρίσκονται στην περιοχή.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που προκλήθηκε από την κακοκαιρία σε συνάρτηση με τα τεράστια κύματα κυριολεκτικά έχουν εξαφανίσει την πλαζ της Τουρλίδας προκαλώντας καταστροφές σε όποιες υποδομές υπήρχαν. Χαρακτηριστικό της κατάσταση είναι, ότι το ύψος του κυματισμού ξεπερνά πολλές φορές τον κυματοθραύστη.

Ανάλογες εικόνες και στην πλαζ της Αγίας Τριάδας όπου η θάλασσα έχει σκεπάσει τον δρόμο με την στάθμη των υδάτων, να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καταστρέφοντας, τις εγκαταστάσεις, των εκεί ιχθυοτροφείων της Κλείσοβας.

Ταυτόχρονα, πιο δραματική είναι η πρώτη αποτίμηση των ζημιών στα ιχθυοτροφεία Τουρλίδα, Βασιλάδι, Κόμα και Θολή όπου και εκεί καταστράφηκαν οικίσκοι, αλιευτικές εγκαταστάσεις κλπ. και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ζημιές επίσης έχουν υποστεί δεκάδες μικρές βάρκες αρκετές εκ των οποίων είτε βρέθηκαν στη στεριά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων είτε έχουν βουλιάξει στα αβαθή νερά της λιμνοθάλασσας.

Τέλος, στο Μουσείο Άλατος η εικόνα του εξωτερικού χώρου είναι αποκαρδιωτική καθώς και εκεί η θάλασσα έχει εισχωρήσει, αρκετά μέτρα, μέσα στη στεριά, καταστρέφοντας ολοσχερώς, τον αύλειο χώρο του Μουσείου και δημιουργώντας συνθήκες για ζημιές και στο κτήριο.

Δείτε τη διαδρομή από την πλαζ της Τουρλίδας έως το Μουσείο Άλατος:

 

 

Εικόνες από την παραλία Τουρλίδας και Αγίας Τριάδας:

Πηγή: messolonghinews.gr

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo