• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Μπουρλά: «Θα έχουμε έτοιμο εμβόλιο για νέες μεταλλάξεις σε 100 μέρες»

lawandorder.gr 30-11-2021 16:30
Ο Άλμπερτ Μπουρλά / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κορονοϊός - Μπουρλά: «Θα έχουμε έτοιμο εμβόλιο για νέες μεταλλάξεις σε 100 μέρες»
Τι είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά για την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και για το χάπι της Pfizer

Εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της Pfizer να παρουσιάσει ένα παραλλαγμένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού μέσα σε 100 μέρες, αν χρειαστεί, ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Επανέλαβε ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την κάθε νέα παραλλαγή του ιού που εμφανίζεται, παραμένει ο εμβολιασμός. Παράλληλα, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ποσότητα του αντιικού χαπιού που μπορεί να παράγει η Pfizer.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» είπε, αρχικά, σε ανάρτησή του στο Twitter.


Και συνέχισε: «Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».

Στο σχόλιό του για το αντιικό φάρμακο, είπε: «Παράλληλα, εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo