• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας: Έχει κορονοϊό και αρνείται να πάει στο νοσοκομείο!

lawandorder.gr 30-11-2021 15:47 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 15:50
Εκκλησία / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας: Έχει κορονοϊό και αρνείται να πάει στο νοσοκομείο!
O Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά έχει κορονοϊό και αρνείται- παρά τις υποδείξεις των ιατρών- να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία

Σάλος έχει προκληθεί από τις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί από τις 18 Νοεμβρίου με κορονοϊό και αρνείται να πάει στο νοσοκομείο.

Εδώ και μέρες, στην πόλη του Αγρινίου κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοσμάς, αρνείτο- παρά τις υποδείξεις των ιατρών- να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπισθεί άμεσα ενδεχόμενη επιδείνωση της υγείας τους, εξαιτίας του γήρατος.

Παρόλα αυτά, ο Μητροπολίτης εμφανιζόταν να αρνείται τη διακομιδή του.

Ύστερα από ένα μπαράζ δημοσιεύματων του Τύπου στο Αγρίνιο, αλλά και την Πάτρα, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής.

"Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν ενδείξεων, υποβλήθηκε σε εξέταση (μοριακό τεστ) και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Μητροπολίτης παραμένει στην οικία του, με ήπια τα συμπτώματα και με την καθοδήγηση των ιατρών.

Ευχή όλων μας να είναι ταχεία η ανάρρωση του Σεβασμιωτάτου."

Ανεμβολίαστος και φανατικός αρνητής του κορονοϊού

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό.

Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει το Πανελλήνιο, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε πει: "Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…".

Τι υποστήριζε ο Μητροπολίτης Κοσμάς:

"Είναι καιρός, να μην χάσουμε την πίστη μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σήμερα, που βλέπουμε τόσα πολλά να γίνονται γύρω μας. Σήμερα που μας λένε να μπαίνουμε στους Ναούς και να φοράμε μάσκες για να μην μολυνθούμε. Σε ποιον πηγαίνουμε όταν μπαίνουμε μέσα στο Ναό;

Σε έναν άνθρωπο αδύναμο; Κοντά στον Παντοδύναμο Θεό πηγαίνουμε. Μέσα στους Ναούς οι πρόγονοί μας γονάτισαν, προσευχήθηκαν θερμά, απομάκρυναν και λοιμώδεις νόσους και κινδύνους και επαναστάσεις και πολέμους και εχθρούς και τα πάντα. Εκεί στους Ιερούς Ναούς πήγαιναν, κι εμείς φοβούμαστε σήμερα να πάμε στους Ναού μας γιατί, λένε, "κινδυνεύουμε"!

Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε… Είναι χώρος άγιος, ”είναι ουρανός ο Ναός” λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Είναι του Θεού το θυσιαστήριο.".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo