• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Δημήτρης Καρβέλας

lawandorder.gr 30-11-2021 15:33 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 15:33
Ο Δημήτρης Καρβέλας / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Δημήτρης Καρβέλας
Ο Δημήτρης Καρβέλας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο βυθίζοντας στην θλίψη το ελληνικό μπάσκετ

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ με την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σήμερα (30/11), σε ηλικία 64 ετών.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ηρακλής υπήρξε τεχνικός υπεύθυνος της ΕΟΚ στην εθνική ομάδα Νέων, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας το 2016 στη Χαλκίδα.

Ήταν team manager στους εφήβους που αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στον Βόλο το 2015, ενώ την ίδια χρονιά διετέλεσε το ρόλο του τεχνικού υπευθύνου της Εθνικής Ελλάδος στην ηλικία των Κ-20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο Κρήτης κατακτώντας την τέταρτη θέση. Το 2017 πάλι με μάνατζερ τον Δημήτρη Καρβέλα, η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη. 

Ο Δημήτρης Καρβέλας είχε γεννηθεί στις 9 Οκτωβρίου 1957 στο Αιγάλεω, ομάδα με την οποία συνδέθηκε από τα πρώτα μπασκετικά βήματά του ως αθλητής και την οποία υπηρέτησε ως προπονητής, αλλά και από πολλά πόστα, ενώ υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. Διετέλεσε επίσης team manager στην ομάδα της ΑΕΚ, αλλά και γενικός διευθυντής στην ΑΕ Νέας Κηφισιάς και στον Φάρο Κερατσινίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo