• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας: «Για άλλη μια φορά η ΕΡΤ γύρισε την πλάτη στους κωφούς - βαρήκοους τηλεθεατές»

lawandorder.gr 30-11-2021 15:18 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 15:19
ΕΡΤ
Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας: «Για άλλη μια φορά η ΕΡΤ γύρισε την πλάτη στους κωφούς - βαρήκοους τηλεθεατές»
Η ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας για την ΕΡΤ

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Για άλλη μια φορά η ΕΡΤ γύρισε την πλάτη στους κωφούς - βαρήκοους τηλεθεατές», καθώς στο χθεσινό (29/11) debate των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ δεν υπήρχαν υπότιτλοι, αλλά ούτε κάποιος παρουσιαστής να επεξηγεί μέσω νοηματικής τις ομιλίες των υποψηφίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε χθες, Δευτέρα 29/11/2021, ότι το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝΑΛ δεν ήταν προσβάσιμο σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες, οι οποίοι έμειναν στο σκοτάδι, σε μια βραδιά που πολλοί περίμεναν με ενδιαφέρον, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών την προσεχή Κυριακή. 

Έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί στη δημόσια τηλεόραση για την καταπάτηση του δικαιώματός μας στην ενημέρωση και για την άνιση μεταχείριση. Όμως, δυστυχώς εξακολουθεί να μας αποκλείει από την πρόσβαση στην πληροφορία και να παρεμποδίζει τη συμμετοχή μας στην πολιτική  ζωή της χώρας μας. Με άλλα λόγια, μας στερεί τη δυνατότητα να διαμορφωθούμε σε πολίτες  ενημερωμένους, άρα πολιτικά συνειδητοποιημένους και ελεύθερους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ μάς θέτει στο περιθώριο. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα διαμαρτυρόμαστε μέχρι να γίνει η τελευταία… 

Με εκτίμηση, 

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΕΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΨΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo