• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων! (εικόνες)

lawandorder.gr 30-11-2021 14:20 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 14:23
Λαθραία τσιγάρα / Φωτογραφία: Αστυνομία
Θεσσαλονίκη: Τροχαίο αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων! (εικόνες)
Κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα στην Θεσσαλονίκη

Ένα τροχαίο ατύχημα αποκάλυψε... κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην Θεσσαλονίκη.

Ως μέλη του κυκλώματος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία συνολικά πέντε ατόμων, τριών ομογενών και δύο αλλοδαπών από Μολδαβία και Βουλγαρία, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τον περσινό Μάρτιο, όταν Ι.Χ. φορτηγό, γεμάτο με εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα, στο εσωτερικό των οποίων εντοπίστηκαν 249 κιβώτια με συνολικά 124.500 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι μόνο για τη συγκεκριμένη ποσότητα υπολογίστηκε ότι υπερβαίνει τις 507.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι, ηλικίας 26 έως 43 ετών, από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2020, εντάχθηκαν ως μέλη σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την παραγωγή, αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία διακινούσαν στη χώρα μας μέσω γειτονικών χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo