24 C
Athens
25.7 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καστοριά και Καλάβρυτα (εικόνες & βίντεο)


    Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε πολλές περιοχές της χώρας χθες (29/11) το βράδυ, όπως την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Καστοριά και τα Καλάβρυτα, ενώ προκλήθηκαν ήδη και τα πρώτα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση.
    Οι πρώτες χιονοπτώσεις στην Καρδίτσα
    Χιόνια σκέπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τόσο τα ορεινά της Καρδίτσας όσο και την ορεινή Πίνδο χωρίς φυσικά να λείψουν τα προβλήματα, αφού πολλά ποτάμια «φούσκωσαν» στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
    Χιονοπτώσεις, σε υψόμετρο 1000 μέτρων περίπου, στην περιοχή της Αργιθέας σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Νούσιου.
    Έξι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν για να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Το ύψος του χιονιού σύμφωνα με τον Νούσιο φτάνει τα 20 εκατοστά. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια μετά τις έντονες βροχοπτώσεις είναι ελεγχόμενη, σύμφωνα με τον ίδιο.
    Τα ορεινά πριν ξεκινήσει η χιονόπτωση δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχόπτωσης το τελευταίο 4ήμερο πάνω από 100-150 χιλιοστά ενώ στην Καρδίτσα συνολικά καταγράφηκαν περί τα 50 χιλιοστά βροχόπτωσης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
    Το έστρωσε στο Περτούλι
    Τα ορεινά των Τρικάλων ντύθηκαν στα λευκά από χθες (29/11) το μεσημέρι, καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά τα τελευταία 24ωρα.
    Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr τα χιόνια έχουν φτάσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα και είναι χαρακτηριστικό ότι το έχει στρώσει για τα καλά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, ενώ από τα ξημερώματα της Τρίτης(30/11) σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση.
    Στα πεδινά τμήματα του νομού Τρικάλων συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να περιοριστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής μας καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις σε πολλά σημεία.
    Χιόνισε στα ορεινά της Καστοριάς
    Χιονοπτώσεις, σε μεγάλα υψόμετρα σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (30/11) στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς χωρίς μέχρις στιγμής να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.
    Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Χρήστο Παύλου.
    Τα πρώτα χιόνια στα Καλάβρυτα
    Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στον Χελμό, με τα πρώτα, να πέφτουν και να κάνουν λευκό το θρυλικό βουνό. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, αναμένονται τα φαινόμενα να ενταθούν με βροχοπτώσεις – καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά.
    Ένα γρήγορο πέρασμα από βροχοπτώσεις θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές ενώ οι βοριάδες θα διαδεχτούν τους νοτιάδες ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία ενώ θα φέρουν περισσότερα χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνεχίζεται σήμερα – Καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων του
    Φονική κακοκαιρία στην Τουρκία: Ξεριζώθηκαν στέγες, γέφυρες και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα! (βίντεο)
    Lofti Zadeh: Η Google τιμά με doodle τον «πατέρα» της ασαφούς λογικής
    Κακοκαιρία: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων – Ποια δεν εκτελούνται
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ