• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επανεκπαίδευση αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ: Αυτά περιλαμβάνουν τα μαθήματα

Μιχάλης Τεζάρης 30-11-2021 09:51 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 09:52
Επανεκπαίδευση αστυνομικών της ΔΙΑΣ / Φωτογραφία: Eurokinissi
Επανεκπαίδευση αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ: Αυτά περιλαμβάνουν τα μαθήματα
Γεγονός αποτελεί η επανεκπαίδευση των 2.500 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που είχε προαναγγείλει ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την αιματηρή εμπλοκή στο Πέραμα με έναν νεκρό

Γεγονός αποτελεί η επανεκπαίδευση των 2.500 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που είχε προαναγγείλει ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την αιματηρή εμπλοκή στο Πέραμα με έναν νεκρό.

Σταδιακά και μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, όλοι οι αστυνομικοί θα παρακολουθήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Στην πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνονται μαθήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρήση των όπλων, τεχνικές σύλληψης, σωματικές έρευνες, μπλόκα, καταδιώξεις και εξομοίωση ένοπλων συμπλοκών, καθώς και πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης.

Στα θεωρητικά περιλαμβάνονται κανόνες του Ποινικού Δικαίου, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την άμυνα, υπέρβαση της άμυνας και τους κανόνες σύλληψης.

Στο πλαίσιο της επανεκπαίδευσης, προβλέπονται μαθήματα αστυνομικής αυτοάμυνας, κανόνες ασφαλείας για όπλα, παροχή πρώτων βοηθειών σε πεδίο μάχης, καθώς και πρακτικά σενάρια ένοπλης συμπλοκής με τραυματίες αστυνομικούς και πολίτες. Επίσης θα υπάρχουν μαθήματα ελέγχου ύποπτου ατόμου, τόσο συνεργάσιμων με τους αστυνομικούς, όσο και μη συνεργάσιμων.

Παράλληλα οι αστυνομικοί θα δοκιμαστούν σε βολές αυξημένων επιχειρησιακών απαιτήσεων από διάφορες θέσεις και αποστάσεις, καθώς και χρονομετρημένα τεστ σκοποβολής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σκέλος των θεωρητικών μαθημάτων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ποινικό δίκαιο, μαθήματα για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τους Ρομά. Τέλος θα παρακολουθήσουν μαθήματα διαχείρισης εργασιακού στρες, διαχείριση θυμού, μετατραυματικό στρες καθώς και κανόνες συμπεριφοράς αστυνομικών τόσο στην υπηρεσία όσο και σε σχέση με τους πολίτες.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο κύριος Θεοδωρικάκος: «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η εκπαίδευση, θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα και θα συμβάλει στο να γίνει πράξη, το όραμα και το σχέδιό μας που δεν είναι άλλο από μία αστυνομία σύγχρονη, ανθρώπινη, αποτελεσματική, φιλική, απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους και ταυτόχρονα σκληρή, άτεγκτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo