• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Επικεφαλής Moderna για τη μετάλλαξη Όμικρον: «Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια»

lawandorder.gr 30-11-2021 09:29 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2021 09:32
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Φωτογραφία: Pixabay
Κορονοϊός - Επικεφαλής Moderna για τη μετάλλαξη Όμικρον: «Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μήνες προτού οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορέσουν να παρασκευάσουν νέα εμβόλια ειδικά για την μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντια στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού τόνισε ότι: «τα υπάρχοντα εμβόλια έναντι του κορονοϊού θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης "Όμικρον" από ό,τι τα προηγούμενα στελέχη».

Μιλώντας στους Financial Times, o Stephane Bancel, προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μήνες προτού οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορέσουν να παρασκευάσουν νέα εμβόλια ειδικά για την παραλλαγή «Όμικρον», ενώ δήλωσε πως ο υψηλός αριθμός των μεταλλάξεων της Όμικρον στην πρωτεΐνη ακίδα, που χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής στη Νότια Αφρική, υποδηλώνουν πως τα εμβόλια που υπάρχουν τώρα ίσως χρειαστεί να τροποποιηθούν το επόμενο έτος.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, νομίζω, η αποτελεσματικότητα να είναι στο ίδιο επίπεδο… που είχαμε με τη Δέλτα», δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Πρόσθεσε πως «νομίζω ότι θα υπάρχει μια ουσιαστική πτώση. Απλώς δεν ξέρω πόση, επειδή πρέπει να περιμένουμε για τα δεδομένα. Αλλά όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους έχω μιλήσει… λένε ‘δεν θα είναι καλά τα πράγματα’».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo