• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εκλογές στο ΔΣΑ: Ξεκάθαρο προβάδισμα Βερβεσού με καταμετρημένο το 14,61% των ψήφων

Κατερίνα Μάνθου 29-11-2021 21:45 Τελευταία ενημέρωση: 29-11-2021 21:53
Ο Δημήτρης Βερβεσός / Φωτογραφία: Eurokinissi
Εκλογές στο ΔΣΑ: Ξεκάθαρο προβάδισμα Βερβεσού με καταμετρημένο το 14,61% των ψήφων
Έκλεισαν οι κάλπες, ξεκίνησε η καταμέτρηση - «Μπροστά» με διαφορά ο Δημήτρης Βερβεσός

Με το κλείσιμο της κάλπης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, και την έναρξη της καταμέτρησης, ο Δημήτρης Βερβεσός φαίνεται να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με καταμετρημένο το 14,61% των ψήφων.

Ο Δημήτρης Βερβεσός είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και σε περίπτωση που δεν επιτύχει το ποσοστό του 51%, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Πρόκριμα των Εθνικών εκλογών

Συνολικά δικαίωμα ψήφου έχουν 44. 856 δικηγόροι και παραδοσιακά τα αποτελέσματα των δικηγορικών εκλογών, ειδικά στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, τον μεγαλύτερο της χώρας, ερμηνεύονται ως μια αποτύπωση των όσων έπονται και στις εθνικές εκλογές.

Οι φετινές εκλογές ωστόσο έχουν μια ιδιαιτερότητα. Διεξάγονται υπό τη σκιά της πανδημίας και όπως είναι εύλογο αυτό που προβληματίζει τους συνολικά 129 υποψηφίους προέδρους Πανελλαδικά, είναι το θέμα της αποχής. Ακόμη, σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280. Οι νέες διοικήσεις που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες θα έχουν θητεία τεσσάρων ετών.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξήχθη εχθές (Κυριακή 28/11) και σήμερα Δευτέρα (29/11). Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει το 50 συν ένα των ψήφων, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Συνήθως επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται στους Δικηγορικούς Συλλόγους που έχουν τους περισσότερα μέλη, όπως Αθήνας, Θεσσαλονίκης, κ.ά. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων εκλέγονται από τον πρώτο γύρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo