• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μετάλλαξη Όμικρον: Εκτοξεύθηκε η αξία του ομώνυμου κρυπτονομίσματος!

lawandorder.gr 29-11-2021 20:59
Bitcoin - κρυπτονόμισμα / Φωτογραφία: Pixabay
Μετάλλαξη Όμικρον: Εκτοξεύθηκε η αξία του ομώνυμου κρυπτονομίσματος!
Δεκαπλασίασε την αγοραστική του αξία του κρυπτονομίσματος Όμικρον σε διάστημα 48 ωρών

Εκτοξεύθηκε το κρυπτονόμισμα Όμικρον τις τελευταίες ημέρες, από την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να ονομάσει με αυτό το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Αφρική.

Παρόλο που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο και σταθερό, το Όμικρον έφτασε μέχρι και τα 700 δολάρια σήμερα το πρωί, δεκαπλασιάζοντας την αξία του από το Σάββατο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο CoinMarketCap. Η ονομασία του φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση της αξίας του κρυπτονομίσματος, το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

Στον ιστότοπό τους, οι δημιουργοί του δεν κάνουν καμία αναφορά στην Covid-19. Εξηγούν ότι ελπίζουν πως το Όμικρον «θα μπορέσει να λειτουργήσει ως νόμισμα ικανό να διατηρήσει την αγοραστική αξία του, ανεξάρτητα από την αστάθεια στις αγορές».

Γύρω στις 18.0 πάντως, η αξία του είχε σταθεροποιηθεί γύρω στα 350 δολάρια.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα άλλο κρυπτονόμισμα ακολούθησε μια ιλιγγιώδη άνοδο, προτού να καταρρεύσει θεαματικά: το Squid, από το όνομα της παγκόσμιας τηλεοπτικής επιτυχίας Squid Games. Ξεκίνησε από τα 0,7 δολάρια στις 21 Οκτωβρίου και μέσα σε δέκα ημέρες έφτασε στα 2.856 δολάρια. Μία ημέρα μετά, κατακρημνίστηκε στα 0,003 δολάρια. Οι χρήστες ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να το πουλήσουν και να ενθυλακώσουν τα κέρδη τους και οι δημιουργοί του εξαφανίστηκαν από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo