• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Μπάιντεν: «Η μετάλλαξη Όμικρον είναι αιτία ανησυχίας και όχι πανικού - Μην περιμένετε, εμβολιαστείτε»

lawandorder.gr 29-11-2021 19:49
Ο Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός - Μπάιντεν: «Η μετάλλαξη Όμικρον είναι αιτία ανησυχίας και όχι πανικού - Μην περιμένετε, εμβολιαστείτε»
Μίλησε ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τον κορονοϊό και την μετάλλαξη Όμικρον ενώ προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί

Επισήμανε ότι «η μετάλλαξη Όμικρον είναι αιτία ανησυχίας και όχι πανικού» σε μήνυμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η «Μην περιμένετε, εμβολιαστείτε» προέτρεψε τους αμερικανούς πολίτες ο κύριος Μπάιντεν, τονίζοντας ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού αναπόφευκτα θα πλήξει και τις ΗΠΑ.

«Έχουμε το καλύτερο εμβόλιο στον κόσμο, τα καλύτερα φάρμακα, τους καλύτερους επιστήμονες και μαθαίνουμε περισσότερα κάθε μέρα», ανέφερε. «Θα καταπολεμήσουμε αυτήν την παραλλαγή με επιστημονικές και ενημερωμένες ενέργειες και ταχύτητα, όχι με χάος και σύγχυση». 

«Η καλύτερη προστασία έναντι της Όμικρον είναι το εμβόλιο. Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί να με ακούτε να το λέω αυτό, αλλά η καλύτερη προστασία έναντι αυτής της νέας παραλλαγής ή οποιασδήποτε από τις παραλλαγές εκεί έξω, αυτές με τις οποίες έχουμε ήδη ασχοληθεί, είναι να εμβολιαστείτε πλήρως και να κάνετε μια αναμνηστική δόση» σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Όπως τόνισε στους Αμερικανούς, «εάν είστε 18 ετών και άνω και εμβολιαστήκατε πλήρως πριν από την 1η Ιουνίου, πηγαίνετε να κάνετε το αναμνηστικό εμβόλιο σήμερα». Ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά από 5 ετών και άνω θα πρέπει να εμβολιάζονται. Εάν τα εμβόλια πρέπει να τροποποιηθούν για την καταπολέμηση της Όμικρον, οι ΗΠΑ θα δράσουν γρήγορα. 

Ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε εάν τα lockdown είναι εκτός συζήτησης ως στρατηγική για την επιβράδυνση της πιθανής εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον. Ο Μπάιντεν είπε ότι τα lockdown είναι εκτός συζήτησης «προς το παρόν». 

«Δεν πιστεύουμε ακόμη ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα», πρόσθεσε. «Αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι, εάν χρειαστεί, η ομάδα μου ήδη συνεργάζεται με στελέχη της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson για να αναπτύξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για εμβόλια ή ενισχυτικές δόσεις, εάν χρειαστεί». 

«Θα κατευθύνω επίσης τον FDA και το CDC να χρησιμοποιήσουν την ταχύτερη διαθέσιμη διαδικασία, χωρίς να παραβλέψουν την ασφάλεια, για να εγκριθούν τέτοια εμβόλια και να κυκλοφορήσουν στην αγορά εάν χρειαστεί» ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo