• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μπουρλά: «Η Pfizer μπορεί να δεσμευτεί για 80 εκατομμύρια δόσεις του χαπιού κατά του κορονοϊού»

lawandorder.gr 29-11-2021 19:05
Ο Αλμπέρτ Μπουρλά / Eurokinissi
Μπουρλά: «Η Pfizer μπορεί να δεσμευτεί για 80 εκατομμύρια δόσεις του χαπιού κατά του κορονοϊού»
Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Μπουρλά η Pfizer μπορεί να δεσμευτεί για 80 εκατομμύρια δόσεις του χαπιού κατά του κορονοϊού και ότι το χάπι θα πιάνει και την μετάλλαξη Όμικρον

Ότι η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει  80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά του κορονοϊού, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η Pfizer νωρίτερα αυτό τον μήνα ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις... χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή Όμικρον.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo