• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στη Βρετανία - Υποχρεωτική η τρίτη δόση στους ενηλίκους

lawandorder.gr 29-11-2021 18:05
Η Βρετανία / Φωτογραφία: Pixabay
Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στη Βρετανία - Υποχρεωτική η τρίτη δόση στους ενηλίκους
Νέα μέτρα ετοιμάζει η Βρετανία για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον κορονοϊού - Ενισχυτική δόση για τους άνω των 18 - Μείωση χρόνου από τη δεύτερη στην τρίτη δόση

Επέκταση χορήγησης της τρίτης δόσης συστήνει το υγειονομικό επιτελείο της Ντάουνινγκ Στριτ, την στιγμή που ολόενα και περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού εντοπίζονται στη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή γίνεται αγώνας δρόμου των φαρμακευτικών εταιρειών για την παραγωγή νέων δόσεων, ανθεκτικών στη μετάλλαξη Όμικρον, η βρετανική κυβέρνηση προωθεί αλλαγές ανάμεσα στις οποίες και εμβολιασμός με ενισχυτική δόση για όλους άνω των 18 ετών.

Σημειώνεται ότι σχεδιάζεται η μείωση του χρόνου από τη δεύτερη στην τρίτη δόση, από έξι μήνες που ήταν κανονικά στους τρεις.

Στο πλέγμα των μέτρων θωράκισης και ο εμβολιασμός με δεύτερη δόση για τα παιδιά 12-15 ετών.

Οι ανασοκατεσταλμένοι θα μπορούν, ακόμη, να προχωρήσουν στη λήψη τέταρτη δόσης μέσα στον χειμώνα.

Αναμένεται οι προτεινόμενες από τους υγειονομικούς αλλαγές να εγκριθούν το συντομότερο από τη βρετανική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ και μέλος της βρετανικής επιτροπής για την πανδημία, στη σχετική ενημέρωση για τον κορονοϊό, διεμήνυσε ότι μετάλλαξη Όμικρον χαρακτηρίζεται παραλλαγή αυξημένης ανησυχίας, όμως τόνισε ότι η μεταδοτικότητά της παραμένει υπό διερεύνηση.

«Εάν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειωθεί όπως αναμένεται σε έναν βαθμό, θα υπάρξει μικρότερη θωράκιση απέναντι στον ιό», πρόσθεσε ακόμη.

Το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής «ενδέχεται να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσεις της covid-19, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» σε κάποιες περιοχές, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η υπηρεσία του ΟΗΕ, στις τεχνικές της συμβουλές προς τα 194 μέλη της, τα κάλεσε να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων κατά της covid-19 και να «καταρτίσουν σχέδια μετριασμού» προκειμένου να παραμείνουν σε λειτουργία οι βασικές υγειονομικές υπηρεσίες τους.

«Η Όμικρον έχει έναν πρωτόγνωρο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα της, κάποιες από τις οποίες προκαλούν ανησυχία για την ενδεχόμενη επίπτωσή τους στην πορεία της πανδημίας», προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

«Συνολικά ο παγκόσμιος κίνδυνος από το νέο στέλεχος ανησυχίας Όμικρον εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλός», τόνισε.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo