• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης στην Κρήτη: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο Αλβανό και τη Ρωσίδα σύντροφό του

lawandorder.gr 29-11-2021 17:47 Τελευταία ενημέρωση: 29-11-2021 17:48
Ποσότητα κοκαΐνης, κινητά τηλέφωνα και μετρητά / Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης στην Κρήτη: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο Αλβανό και τη Ρωσίδα σύντροφό του
Στις φυλακές οδηγούνται τρία άτομα για την ίδια υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης ενώ για τον 36χρονο Αλβανο και τη Ρωσίδα σύντροφό του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον 36χρονο Αλβανό, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive - είναι το μεγαλύτερο «όνομα» στο εμπόριο κοκαϊνης σε Μάλια και Χερσόνησο ενώ ανάλογο ένταλμα εκδόθηκε και για την Ρωσίδα σύντροφό του.

Για την ίδια υπόθεση, τρία άτομα που συνελλήφθησαν οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.

Διέφυγε τη σύλληψη

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, παρά την καταδίωξη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Μαλίων, όμως συνελήφθησαν στενοί συνεργάτες του, βασικοί πυρήνες του δικτύου, των οποίων επίσης οι κινήσεις ήταν υπό παρακολούθηση.

Οι τρεις αυτοί συλληφθέντες, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και μετά την απολογίας του κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Η καταδίωξη, οι συλλήψεις και η επιχείρηση «βιτρίνα»

Ο 36χρονος Αλβανός αποτελεί για τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου το μεγαλύτερο «όνομα» στη διακίνηση κοκαϊνης σε Μάλια και Σταλίδα. Τις περιοχές αυτές ελέγχουν, όπως σημειώνουν οι Αστυνομικοί, σε απόλυτο βαθμό οι Αλβανοί και ο 36χρονος-ο οποίος αναζητείται- ήταν ο νούμερο 1 διακινητής.

Παρ’ όλα αυτά απασχολεί πρώτη φορά την υπηρεσία τους καθώς σχετικά πρόσφατα τέθηκε στο «κάδρο» των ερευνών. Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η «διείσδυση» στις περιοχές αυτές (Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησος) είναι εξαιρετικά δύσκολη σε επίπεδο πληροφοριών και παρακολούθησης.

Υποστηρίζουν ότι τα δίκτυα, συμπεριλαμβανόμενων και των χρηστών, στην παραμικρή «εισβολή», στην παραμικρή ασυνήθιστη κίνηση, παύουν κάθε δραστηριότητα και ενέργεια. Από την άλλη-και αυτή είναι πια πρακτική των περισσοτέρων τα τελευταία χρόνια-αποφεύγουν να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών για προφανείς λόγους. Τις κατακερματίζουν και τις διασπείρουν σε μεγάλη ακτίνα, σε πολλές και διαφορετικές καβάτζες, σε κοίτες ποταμών, χωράφια, συστάδες θάμνων, σε κολόνες φωτισμού. Οπουδήποτε εκτός σπιτιού.

Ο 36χρονος Αλβανός κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης παρά την καταδίωξη το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή των Μαλίων, όμως συνελήφθησαν στενοί συνεργάτες του, βασικοί πυρήνες του δικτύου, των οποίων επίσης οι κινήσεις ήταν υπό παρακολούθηση. Διατηρεί, όπως λένε οι πληροφορίες, επιχείρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή, την οποία, κατά τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών, λειτουργούσε ως «βιτρίνα». Στις επαφές του με αγοραστές κυκλοφορούσε εναλλάξ με τρία διαφορετικά οχήματα. Η σύντροφος του, η οποία επίσης συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, ήταν συνήθως δίπλα του, ακόμα και στις συναλλαγές που έκανε με διάφορα άτομα. Διέμεναν σε βίλα στην περιοχή της Σταλίδας. Η πολυτελής κατοικία ήταν κοντά σε αποξηραμένη κοίτη ποταμού και σε ακαλλιέργητα χωράφια.

Όχι τυχαία, λένε οι αστυνομικοί. Τον έβλεπαν να παίρνει τον σκύλο του δήθεν για βόλτα, να μπαίνει μέσα στα χωράφια και να παίρνει από διαφορετικά σημεία ποσότητες ναρκωτικών. Την ημέρα της επεισοδιακής διαφυγής του, τον εντόπισαν σε αδιέξοδο στο γήπεδο των Μαλίων να έχει επαφή με τον οδηγό ενός λευκού οχήματος. Όταν αποχώρησε το έτερο όχημα, εκείνος αποβιβάστηκε από το δικό του αυτοκίνητο και έκρυψε μία ακόμα ποσότητα κόκας στη βάση μίας τσιμεντένιας κολόνας ρεύματος. Μετά από αρκετές μέρες και νύχτες παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων του ίδιου και των συνεργών του, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Ο 36χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερε τελικά να εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες σε τρεις συμπατριώτες του.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις ενώ οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να απολογηθούν την Δευτέρα. Όσον αφορά στον 36χρονο και την σύντροφο του εκτιμάται ότι θα κινηθεί διαδικασία ενταλμάτων.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo