• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μηταράκης: «Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στη νόμιμη μετανάστευσης»

lawandorder.gr 29-11-2021 15:42 Τελευταία ενημέρωση: 29-11-2021 15:43
Ο Νότης Μηταράκης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μηταράκης: «Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στη νόμιμη μετανάστευσης»
Με τον υπουργό Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές συναντήθηκε ο Νότης Μηταράκης στην Αθήνα

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα (29/11) με τον υπουργό Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές, Imran Ahmed στην Αθήνα.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν εκτενώς τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Μπαγκλαντές στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης αλλά και της καταπολέμησης της παράνομης.  

Οι Μηταράκης και Ahmed συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών εύτακτης και με κανόνες μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.  

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν κείμενο διακήρυξης προθέσεων για την θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργείων, καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας σε εύθετο χρόνο, που θα καλύπτει αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παρανόμων μεταναστών.  

Ο Υπουργός Ahmed κάλεσε τον Μηταράκη να επισκεφθεί κατά τους προσεχείς μήνες το Μπαγκλαντές, προκειμένου να συνεχίσουν τις παραγωγικές συνομιλίες τους.  

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε:  

Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης και της καταπολέμησης της παράνομης. Διαπιστώσαμε συναντίληψη και κοινή βούληση στις εν λόγω θεματικές. Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του κ. Ahmed, να επισκεφθώ κατά τους προσεχείς μήνες τη χώρα για να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις”.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo