19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Κρήτη: Πατέρας καταγγέλει τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς


    Την βίαιη επίθεση προς τον γιο του από αστυνομικούς το Σάββατο το βράδυ (27/11) στο Ηράκλειο της Κρήτης, καταγγέλλει ένας πατέρας. Ο γιος του, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και μεταφέρει το ekriti.gr, ήταν μαζί με την παρέα του σε σημείο όπου γίνονται κόντρες με μηχανές, όπου βρίσκονταν περίπου 100 άτομα όταν εκλήθη η αστυνομία.
    Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί άρχισαν να «σπάνε». Η αστυνομία, ωστόσο, προσπάθησε να συλλάβει και κάποιους από τους συμμετέχοντες.
    Ο γιος μου, ανέφερε, μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος.
    Η αστυνομική αυτή βία, όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου ξεκίνησε όταν του είπαν να πέσει στα γόνατα την ώρα που ο νεαρός τους είπε ότι έχει εγχειριστεί με μηνίσκο στο γόνατο γεγονός που δεν έλαβαν υπόψιν οι αστυνομικοί.
    Στη συνέχεια και ενώ τους είπε ότι έχει πρόβλημα και στον ώμο εκείνοι του γύρισαν τα χέρια για να του περάσουν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό μέγαρο. Τον άφησαν, όμως, ελεύθερο μετά την εξακρίβωση των στοιχείων και καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.
    Πήγαν και οι δύο στο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις τα τραύματα που είχε στο σώμα του. Ο πατέρας ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και καταγγέλει αστυνομική βία ενώ για το λόγο αυτό υποβάλλει μήνυση και ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα γίνει μετά την επικοινωνία που είχε μετά την εκπομπή με ιατροδικαστή.
    Όσα είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηράκλειου, Νίκος Καλομοίρης, μίλησε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέροντας πως θα ερευνηθεί το συμβάν εάν υποβληθεί μήνυση.
    Παράλληλα, όμως, είπε ότι κανείς δεν προσάγεται εάν δεν υπάρχει λόγος και ότι τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις διεξάγονται εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες κόντρες και παραβάσεις του ΚΟΚ, ενώ απ’ ότι έμαθε και ο ίδιος υπήρξε εξύβριση από τους συγκεντρωμένους. Επίσης, είπε ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσαγωγή και εάν υπήρξε αντίσταση η οτιδήποτε άλλο εφόσον υπάρξει επίσημη καταγγελία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Φωτογραφία – ντοκουμέντο «L&O»: Αυτό είναι το κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο
    Εγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Τη μαχαίρωσε 8 φορές – «Είχε ψυχολογικά προβλήματα, έπαιρνε φάρμακα» (βίντεο)
    Σοκ στο Νέο Ηράκλειο: Τρεις άνδρες απήγαγαν 22χρονη και προσπάθησαν να τη βιάσουν
    «Καμπανάκι» ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Ομικρον: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος – Να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ