23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός – Οικονόμου: «Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown, δεν ξανακλείνει η χώρα»


    Στην πορεία της αντιμετώπισης του κορονοϊού και στην οικονομία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας (29/11).
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν σκεφτόμαστε μέτρα για περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown και η χώρα δεν θα κλείσει» και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συζητά μέτρα για τους εμβολιασμένους την ώρα που ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
    Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως στην Κυβέρνηση «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι. Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική».
    Οσον αφορά στην αναβολή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «μεγάλο πολιτικό γεγονός. Θα δημιουργούνταν μια πρόσθετη επικινδυνότητα με χιλιάδες ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι θα τηρούνταν όλα τα μέτρα. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πολιτικά γεγονότα που να μας πιέζουν για να βιαστούμε να κάνουμε το συνέδριό μας. Αυτό θα γίνει αργότερα, όταν τα πολιτικά μηνύματα δεν θα είναι σε δεύτερη μοίρα λόγω της πανδημίας».
    Μετάλλαξη Ομικρον
    Σε ό,τι αφορά το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «Όμικρον», ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από χώρες του νότου της Αφρικής. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές.
    Ερωτηθείς αν λόγω της νέας μετάλλαξης η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από την εστίαση και στους εξωτερικούς χώρους, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή όλοι εξετάζουν τα δεδομένα για την «Όμικρον» και υπογράμμισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Φωτογραφία – ντοκουμέντο «L&O»: Αυτό είναι το κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο
    Εγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Τη μαχαίρωσε 8 φορές – «Είχε ψυχολογικά προβλήματα, έπαιρνε φάρμακα» (βίντεο)
    Σοκ στο Νέο Ηράκλειο: Τρεις άνδρες απήγαγαν 22χρονη και προσπάθησαν να τη βιάσουν
    «Καμπανάκι» ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Ομικρον: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος – Να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ