• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εκλεισαν οι καλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Μικρή η συμμετοχή την πρώτη μέρα

lawandorder.gr 28-11-2021 21:18 Τελευταία ενημέρωση: 28-11-2021 21:20
Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών / Φωτογραφία: Eurokinissi
Εκλεισαν οι καλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Μικρή η συμμετοχή την πρώτη μέρα
Οι εκλογές στον ΔΣΑ συνεχίζονται και αύριο

Έκλεισαν οι 40 κάλπες στα 7 εκλογικά κέντρα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και από τους 23.427 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 4.977 δικηγόροι.

Οι κάλπες έκλεισαν και αφού σφραγίστηκαν συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, η οποία και αυτή σφραγίστηκε και θα ανοιχτεί αύριο το πρωί στις 6 π.μ.

O δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Πρόκριμα των Εθνικών εκλογών

Συνολικά δικαίωμα ψήφου έχουν 44. 856 δικηγόροι και παραδοσιακά τα αποτελέσματα των δικηγορικών εκλογών, ειδικά στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, τον μεγαλύτερο της χώρας, ερμηνεύονται ως μια αποτύπωση των όσων έπονται και στις εθνικές εκλογές.

Οι φετινές εκλογές ωστόσο έχουν μια ιδιαιτερότητα. Διεξάγονται υπό τη σκιά της πανδημίας και όπως είναι εύλογο αυτό που προβληματίζει τους συνολικά 129 υποψηφίους προέδρους Πανελλαδικά, είναι το θέμα της αποχής. Ακόμη, σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280. Οι νέες διοικήσεις που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες θα έχουν θητεία τεσσάρων ετών.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξάγεται σήμερα (Κυριακή 28/11) και αύριο Δευτέρα (29/11). Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει το 50 συν ένα των ψήφων, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Συνήθως επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται στους Δικηγορικούς Συλλόγους που έχουν τους περισσότερα μέλη, όπως Αθήνας, Θεσσαλονίκης, κ.ά. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων εκλέγονται από τον πρώτο γύρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo