• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Αλλη χώρα η Ελβετία, οι πολίτες ψήφισαν ΥΠΕΡ των σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

lawandorder.gr 28-11-2021 18:39 Τελευταία ενημέρωση: 28-11-2021 18:40
Ελβετία / Φωτογραφία: Pixabay
Κορονοϊός: Αλλη χώρα η Ελβετία, οι πολίτες ψήφισαν ΥΠΕΡ των σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
Με συντριπτικό ποσοστό στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, οι πολίτες της Ελβετίας ενέκριναν τους νόμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ελβετοί όμως σήμερα ψήφισαν υπέρ της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συνέχιση της επιβολής των έκτακτων μέτρων με στόχο την ανάσχεση των κρουσμάτων της νόσου.

Πέρα από το αναμενόμενο το ποσοστό του ΥΠΕΡ

Το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση εμφανίζει μεγαλύτερη του αναμενόμενου πλειοψηφία--62,01%--των ψηφοφόρων που είπαν ναι στη νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση και για την χρήση του υγειονομικού πάσου που απαιτείται για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα έξι μηνών που οι Ελβετοί καλούνται σε δημοψήφισμα για να εγκρίνουν τη νομοθεσία διαχείρισης της covid-19. Τον Ιούνιο οι πολίτες είχαν στηρίξει σε ποσοστό 60% την τότε νομοθεσία.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το λαϊκιστικό δεξιό Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC), το μεγαλύτερο κόμμα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στηρίζουν το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, στο δημοψήφισμα οι Ελβετοί ενέκριναν την πρόταση των συνδικάτων για τη στήριξη των νοσηλευτών και απέρριψαν την πρόταση για επιλογή με κλήρωση των ομοσπονδιακών δικαστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo