• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣτΕ: Διακοπή εργασιών λόγω... μη ηλεκτροδότησης! - Τι θα γίνει με τις προθεσμίες

Κατερίνα Μάνθου 28-11-2021 16:33 Τελευταία ενημέρωση: 28-11-2021 16:33
Το Συμβούλιο της Επικρατείας / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣτΕ: Διακοπή εργασιών λόγω... μη ηλεκτροδότησης! - Τι θα γίνει με τις προθεσμίες
Ο μετασχηματιστής στο Συμβούλιο της Επικρατείας χάλασε και όλες οι εργασίες «παγώνουν» μέχρι την 1η Δεκεμβρίου

Αναστέλλονται για από αύριο Δευτέρα έως και την 1η Δεκεμβρίου οι εργασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), καθώς η ηλεκτροδότηση του κτηρίου που στεγάζει το δικαστήριο δεν είναι δυνατή λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως.

Τραγικές καταστάσεις

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως, δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται η Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, ως εκ του ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του Δικαστηρίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥΔΔ), αλλά και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής, αναστέλλονται οι εργασίες του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021.

Οι προθεσμίες που λήγουν

Οι προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες λήγουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ειδικώς, οι δηλώσεις του άρθρου 33 παρ. 6 του π.δ. 18/1989 περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 2 Δεκεμβρίου 2021 μπορεί να υποβληθούν μέχρι τις 14:00 της ημέρας αυτής.

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δικαστηρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων που φέρονται προς συζήτηση κατά τις ημέρες αναστολής των εργασιών του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo