• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πλημμύρες στη Δυτική Αχαΐα - Ο οικισμός Καλόγρια έγινε λίμνη (βίντεο)

lawandorder.gr 28-11-2021 15:32 Τελευταία ενημέρωση: 28-11-2021 15:32
Πλημμύρες / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Πλημμύρες στη Δυτική Αχαΐα - Ο οικισμός Καλόγρια έγινε λίμνη (βίντεο)
Από την Παρασκευή η κακοκαιρία χτυπά τη Δυτική Αχαΐα με τον οικισμό της Καλόγριας να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές

Η κακοκαιρία χτυπά αλύπητα τη Δυτική Αχαΐα από την Παρασκευή (26/11) ενώ ο οικισμός Καλόγρια έχει τόσο νετό συγκεντρωμένο που θυμιζει λίμνη.

Λόγω των συνεπειών από την έντονη βροχόπτωση, η δημοτική Αρχή ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων, ενώ σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «παρότι σε συνεργασία με την περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές».

Πλημμύρισαν τα πάντα

Οπως ανακοινώθηκε, «οι ζημιές καταγράφονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στις καλλιέργειες».

Η ιστοσελίδα tempo24.news βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε εικόνες αποκάλυψης. Μια τεράστια έκταση είναι χαμένη κάτω από τόνους νερού. Ολόκληρες περιουσίες είναι «πνιγμένες» και οι κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Κάτι που πρέπει να απασχολεί ακόμη τους κατοίκους και τις Αρχές, είναι το γεγονός πως τις επόμενες ώρες προβλέπονται νέες βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα.

Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Δυτικής Αχαΐας

Λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών και ραγδαίων βροχοπτώσεων, ο δήμος Δυτικής Αχαΐας κάλεσε τους δημότες του, αλλά και τους διερχόμενους, να μην χρησιμοποιούν τους παρακάτω αγροτικούς δρόμους:

-Νιφορέικα-Μανετέικα
-Λάππα-Άραξος
-Χαραυγή-Άβυσσος
-Γομοστό-Λιμνοχώρι

Αυτοί οι αγροτικοί δρόμοι έχουν σημανθεί με κώνους, ώστε να μην επιτρέπεται η διέλευση και παρακαλούνται οι συνδημότες να τηρήσουν την απαγόρευση, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι, πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση από πλημμυρισμένα σημεία προς αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo