• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Γεωργαντάς: «Περίπου 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα - Όχι σε νέα μέτρα»

lawandorder.gr 28-11-2021 09:58
Εμβόλιο / Φωτογραφία: Pixabay
Κορονοϊός - Γεωργαντάς: «Περίπου 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα - Όχι σε νέα μέτρα»
Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και για το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού

Οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνυσης, Γιώργο Γεωργαντά, επισημαίνοντας ότι χθες (Σάββατο 27/11) έφτασαν τους 90.000, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

«Χθες ξεπεράσαμε τον αριθμό των 7 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες (Σάββατο 27/11)  συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους. Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. », δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων. «Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα.  Δε χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τα οποία η υποβολή αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Πέμπτη το βράδυ. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo