20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός – Γεωργαντάς: «Περίπου 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα – Όχι σε νέα μέτρα»


    Οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνυσης, Γιώργο Γεωργαντά, επισημαίνοντας ότι χθες (Σάββατο 27/11) έφτασαν τους 90.000, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.
    «Χθες ξεπεράσαμε τον αριθμό των 7 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες (Σάββατο 27/11) συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους. Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. », δήλωσε χαρακτηριστικά.
    Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων. «Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα. Δε χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.
    Τέλος, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τα οποία η υποβολή αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Πέμπτη το βράδυ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εκλογές Δικηγόρων: Άνοιξαν οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας – 129 υποψήφιοι πρόεδροι
    Γιώργος Καραϊβαζ: Η επιστολή «δώρο» του γιου του για τα γενέθλια του πατέρα του
    Καιρός: Βροχές, χαλάζι και κρύο – Που θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες
    Ισπανία: Δύο μετανάστες πνίγηκαν ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά – Αγνοούνται άλλοι τέσσερις
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ