• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: «Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους»

lawandorder.gr 28-11-2021 09:47
Κόσμος Ερμού / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: «Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους»
Ο Καθηγγητής Σαρηγιάννης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει τείχος ανοσίας 80% ενάντια στον κορονοϊό

Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το τείχος ανοσίας ενάντια του κορονοϊού θα φτάσει το 80% ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ανέφερε ότι «στο τέλος του έτους θα έχουμε φτάσει στο 65% του συνολικού πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μαζί με ένα 15% που υπολογίζουμε ότι θα έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μέσω νόσησης, θα έχουμε πετύχει ένα συνολικό 80% και θα πλησιάζουμε στο τείχος ανοσίας».  

Επίσης ο κύριος Σαρηγιάννης τόνισε ότι πριν από δύο μέρες καταγράφηκε το peak αυτού του κύματος της πανδημίας και τώρα έχει αρχίσει η πτώση. «Τις τελευταίες δύο ημέρες είμαστε σε πτώση και ο αριθμός αναπαραγωγής είναι κάτω από τη μονάδα. Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πτώση. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι πρέπει η χρήση της μάσκας να εφαρμοστεί σε εξωτερικούς χώρους, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις αποστάσεις στην εκπαίδευση και να αυξηθεί η τηλεργασία ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μεταφοράς.


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo