20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Βρετανία – Μετάλλαξη Ομικρον: Μάσκες σε ΜΜΜ και καταστήματα για να προληφθεί η εξάπλωση του κορονοϊού


    Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωση νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και καταστήματα όπως και περιορισμούς στην είσοδο ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ειδικά από τη νότιο Αφρική, λόγω του εντοπισμού των πρώτων κρουσμάτων της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα.
    Η Βρετανία συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων χωρών της Ευρώπης, μαζί με το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ιταλία που έχουν επιβεβαιώσει κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην επικράτειά τους.
    Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα με τα οποία θα πορευτεί η Βρετανία τις επόμενες ημέρες.
    Καραντίνα και τεστ για τους ταξιδιώτες από νότια Αφρική
    Εκτός από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλουν καραντίνα δέκα ημερών και υποχρεωτικό τεστ για όσους έρχονται από χώρες της νότιας Αφρικής, η κυβέρνηση της Βρετανία ανακοίνωσε και την επιστροφή της χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς και τα καταστήματα.
    Διαβάζουμε στον Guardian πως η μάσκα θα καταστεί υποχρεωτική στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο από «την επόμενη εβδομάδα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.
    Η δήλωση ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει μια τέτοια κίνηση: Η κάλυψη του προσώπου θα καταστεί υποχρεωτική στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την επόμενη εβδομάδα. Όλες οι μονάδες φιλοξενίας θα εξαιρούνται».
    Καλωσόρισε τα νέα μέτρα ο Δήμαρχος του Λονδίνου
    Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στις μάσκες είναι «ευπρόσδεκτη».
    Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Η σημερινή ανακοίνωση ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε εθνικό επίπεδο, όπως ήδη είναι σε όλη την μέσα μεταφοράς του Λονδίνου, είναι ευπρόσδεκτη».
    «Τα στοιχεία δείχνουν ότι (οι μάσκες) βοηθούν να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και αυτό είναι ένα μέτρο που έχω επανειλημμένα παροτρύνει την κυβέρνηση να λάβει» συνέχισε ο Δήμαρχος που εξελέγη με τη στήριξη των Εργατικών στη Βρετανία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως – Πολλές προσαγωγές (εικόνες & βίντεο)
    Τι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο – Οι δικαιούχοι
    Κορονοϊός: Αρνητές υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι (εικόνες & βίντεο)
    Ο καιρός αύριο Κυριακή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ