• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μητσοτάκης από προσυνέδριο ΝΔ: «Λάθος μήνυμα να γίνει τώρα συνέδριο της ΝΔ»

lawandorder.gr 27-11-2021 10:03 Τελευταία ενημέρωση: 27-11-2021 11:45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μητσοτάκης από προσυνέδριο ΝΔ: «Λάθος μήνυμα να γίνει τώρα συνέδριο της ΝΔ»
Στα Ιωάννινα για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Κοζάνη και τα Ιωάννινα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Παρασκευή (26/11)  ο κύριος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονία και έπειτα προέδρευσε σε σύσκεψη για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης.

Επειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα Ιωάννινα, όπου ήταν να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ωστόσο ακυρώθηκε διότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό

Σήμερα (Σάββατο 27/11) μέσα στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Μητσοτάκης θα συζητήσει με νέους. 

Δείτε Live το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα

 

Δείτε τον χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο

«Καλημέρα σας. Συγχαρητήρια για την οργάνωση αυτής της πολύ δυναμικής προσυνεδριακής συνεδρίασης. Επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη ανακοίνωση.

Μιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες, στην πολύ ωραία περιοδεία την οποία κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του Τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα.

Είμαστε ένα κόμμα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου Προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων -με την εξαίρεση του 2020 λόγω COVID-19- και θεωρώ επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτή τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε νομίζω να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, η εισήγησή μου θα ήταν να διεξαχθεί η επόμενη Συνεδρίαση της υφιστάμενης Πολιτικής Επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος. Και η πρότασή μου για νέο Γραμματέα του κόμματος είναι ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Παύλος Μαρινάκης.

Κατά συνέπεια, και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα, εισηγούμαι αυτή τη διαδικασία, κύριε Γραμματέα, κύριε Γενικέ Διευθυντά του Κόμματος, κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τη διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως Πολιτικής Επιτροπής με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα του Κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Και τη διεξαγωγή του Τακτικού μας Συνεδρίου κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αναμένοντας τις εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.
Θεωρώ ότι αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία, είναι το πιο σωστό και το πιο επιβεβλημένο να κάνουμε ως ένα υπεύθυνο και ώριμο κόμμα που είμαστε.

Ευχαριστώ πολύ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo