• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δικηγορικές εκλογές: Με βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test η προσέλευση των δικηγόρων στις κάλπες

Κατερίνα Μάνθου 27-11-2021 07:40
Κάλπη / Φωτογραφία: Eurokinissi
Δικηγορικές εκλογές: Με βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test η προσέλευση των δικηγόρων στις κάλπες
Μόνο με με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test η προσέλευση των δικηγόρων στις κάλπες - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέων προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ), τον μεγαλύτερο της χώρας, οι εκλογείς δικηγόροι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test).

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΔΣΑ, οι 23.497 δικηγόροι των Αθηνών που έχουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να προσέρχονται θα πρέπει να προσέρχονται στα επτά εκλογικά τμήματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης η με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Συνολικά στις δικηγορικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή (28/11) και μεθαύριο Δευτέρα (29/11) , στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας δικαίωμα ψήφου έχουν 44.856 δικηγόροι.

Στο ΔΣΑ, όμως, οι εκλογές θα μπορούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου του να ελέγχονται δωρεάν για covid από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου από τις 10:00 - 15:00. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο αύριο 28 Νοεμβρίου και μεθαύριο 29 Νοεμβρίου όπως επίσης και στις 5 και 6 Δεκεμβρίου σε περίπτωση δεύτερου γύρου.

Σύμφωνα με την πρακτική του ΕΟΔΥ:

α) Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται τηλεφωνικά αμέσως μετά το αποτέλεσμα του τεστ.

β) Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν εκδίδει σχετική βεβαίωση.

Συνεπώς, όπως επισημαίνει ο ΔΣΑ, οι εκλογείς (εφόσον δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης) θα πρέπει να έχουν ήδη εφοδιαστεί με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό τμήμα.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo