• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εύβοια: Μάστιγα οι κλοπές φωτοβολταϊκών - Εξιχνιάσθηκαν 5 κλοπές, πάνω από 55.000 ευρώ το κόστος των φθορών

lawandorder.gr 26-11-2021 23:10
Αυτοκίνητο με τα κλοπιμαία / Πηγή: ΕΛΑΣ
Εύβοια: Μάστιγα οι κλοπές φωτοβολταϊκών - Εξιχνιάσθηκαν 5 κλοπές, πάνω από 55.000 ευρώ το κόστος των φθορών
Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Χαλκίδας, συνολικά 5 κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Αυλίδας Εύβοιας

Στα ίχνη των δραστών που έκλεβαν φωτοβολταϊκά πάρκα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Αυλίδας Εύβοιας, έφτασε η Ασφάλεια Χαλκίδας καθώς προχώρησε στην εξιχνίαση πέντε συνολικών κλοπών, τις οποίες είχαν κάνει πέντε Ρομά.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων καλωδιώσεων χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων, καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, υπερβαίνει τις 55.000 ευρώ.

Για τις κλοπές αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Ρομά και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη της μίας συμμορίας που εξαρθρώθηκε πλήρως τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι δράστες, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα.

Πώς δρούσαν

Πιο αναλυτικά, το χρονικό διάστημα από 12/09/2021 έως και 24/09/2021, με εναλλασσόμενη σύνθεση της επιχειρησιακής τους ομάδας, η οποία αποτελούταν από τρία τουλάχιστον άτομα, ανά περίπτωση, ενέχονται στην παραβίαση συρμάτινων περιφράξεων από 5 φωτοβολταϊκά πάρκα και την αφαίρεση, από το εσωτερικό τους, καλωδιώσεων χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τον Οικισμό του Πυρίου, προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους και ενεργώντας συνήθως μεσημβρινές ώρες, προσέγγιζαν τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών πάρκων με συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, στο οποίο φόρτωναν και μετέφεραν τα κλοπιμαία.

Σημειώνεται ότι για τους τρεις εκ των δραστών, έχει διαταχθεί η προσωρινή τους κράτηση σε φυλακές της χώρας.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

«Οι έρευνες και επιχειρησιακές δράσεις, σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάπραξης κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον», λέει η Αστυνομία.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo