19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Black Friday: Ουρές… παρά την βροχή – Τι αγόρασαν φέτος οι καταναλωτές


    Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη όσοι ήθελαν να ψωνίσουν στην Black Friday, παρά την βροχή.
    Με νοήματα στους υπαλλήλους για την διαθεσιμότητα και την ώρα που θα ανοίξουν τα καταστήματα, η μάχη της εισόδου με τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τον κορονοϊό ανά χείρας και αμέσως μετά η έξοδος με τα ψώνια που πολλές φορές ήθελαν δύναμη κ αντοχή για τη μεταφορά τους, είναι ορισμένες μόνο από τις εικόνες της φετινής Black Friday που ξεχώρισαν.
    Με τους καταναλωτές να γεμίζουν τους δρόμους μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα και τους υπαλλήλους των καταστημάτων να τρέχουν και να μην φτάνουν…
    Τα ρολά σηκώθηκαν στις 10:00 ακριβώς και οι περισσότεροι πήγαιναν κατευθείαν στο προϊόν που τους ενδιέφερε. Η έρευνα αγοράς ήταν περιορισμένη στη φετινή χρονιά.
    Τι αγόρασαν φέτος οι καταναλωτές
    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την τιμητική τους είχαν φέτος οι ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση που αγγίζει το 50% στις πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι, τα καλλυντικά και τα γυναικεία παπούτσια με 45 και 30% αντίστοιχα. Στον αντίποδα οι πωλήσεις σε αντρικά ρούχα και παπούτσια ήταν μειωμένες κατά 35 και 30%…
    Η μάχη των προσφορών συνεχίζεται με μια σειρά από εκπτώσεις να πετυχαίνουν όπως φαίνεται το στόχο τους. Ηλεκτρικό σκούτερ έγινε ανάρπαστο καθώς από τα 598 ευρώ έφτασε να πωλείται στα 479. Τηλεόραση 43’’ από τα 699 βγήκε σε προσφορά στα 399 με μια μεγάλη αλυσίδα να ενημερώνει το μεσημέρι πως τα αποθέματα εξαντλήθηκαν. Όπως και για κινητό τηλέφωνο που από τα 299,89 ευρώ κατέβηκε στα 189.
    Στα καλλυντικά οι εκπτώσεις κυμαίνονταν από 40 έως 50%. Κραγιόν από τα 23 ευρώ ήταν σε προσφορά στα 13,80. Παλέτα σκιάς ματιών από τα 45 ευρώ στα 27 και μια πούδρα γνωστής εταιρείας από τα 38 ευρώ στα 19.
    Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
    Κερδισμένα φαίνεται να βγαίνουν τα καταστήματα με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η τιμή σκούπας που από τα 529 ευρώ κατέβηκε στα 359 αποδείχθηκε άκρως ελκυστική. Το ίδιο και για ένα στεγνωτήριο ρούχων, που από τα 629 € έπεσε στα 479 αλλά και ένα λάπτοπ από τα 1.199 ευρώ βγήκε σε προσφορά στα 798,99 ευρώ.
    Στα καταστήματα με ρούχα γυναικών οι περισσότερες πωλήσεις αφορούσαν ένα παλτό που από τα 99,95 ευρώ ήταν στην κρεμάστρα στα 59,97 Μια μπλούζα γνωστής αλυσίδας που από τα 17,95 κατέβηκε στα 9,99 και ένα φόρεμα που από τα 39,95 ήταν σε κρεμάστρα με τιμή 23,97.
    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περισσότερες ήταν οι γυναίκες στην αγορά με τους άντρες όμως να ξοδεύουν περισσότερα.
    Επόμενο στοίχημα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι η Cyber Monday την ερχόμενη Δευτέρα όπου αναμένεται συνέχιση των εκπτώσεων με τα προϊόντα που έχουν απομείνει.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ηλεία: Νεκρός 65χρονος από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε το όχημα του από χείμαρρο! (βίντεο)
    Συγκλονιστική κατάθεση στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Είχε αίματα παντού, ήταν έξαλλοι, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν να τον τιμωρήσουν»!
    Δίκη «ψευτογιατρού» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου με καρκίνο: «Θα ζούσε το παιδί μου αν δεν τον είχαμε συναντήσει!»
    Τραγωδία στο Μεταξουργείο: Aνδρας παρασύρθηκε και αποκεφαλίστηκε από τρένο!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ