17.6 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Ιωάννινα: 30χρονος μοτοσικλετιστής γλίτωσε από τροχαίο – Πώς σώθηκε


    Ενας 30χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, σώθηκε χάρη στην Αγγειοχειρουργική ομάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).
    Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΓΝΙ ο νεαρός μοτοσικλετιστής είχε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Πάτρας. Μετά από νοσηλεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ημικωματώδη κατάσταση και αιμοδυναμική αστάθεια λόγω τραυματικής ρήξης ισθμού θωρακικής αορτής.
    Ο ασθενής άμεσα εισήχθη στο χειρουργείο όπου έλαβε την ενδεδειγμένη χειρουργική θεραπεία της ενδαγγειακής αποκατάστασης με χρήση ενδοαυλικού ενδονάρθηκα. Η απόλυτα επιτυχημένη παρέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για την ζωή του ασθενούς. Η κατάσταση του εξελίσσεται ομαλά με σημαντική καθημερινή βελτίωση.
    Η ενδαγγειακή αντιμετώπιση των παθήσεων της αορτής (πχ. ανεύρυσμα, διαχωρισμός, ρήξη) σημειώνεται στην ανακοίνωση αντιμετωπίζονται στο ΠΓΝΙ με απόλυτη επιτυχία από την Αγγειοχειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου.
    Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς Επιμελητές κκ Δ. Χατζή, Γ. Καραολάνη και Ε. Αλεξίου καθώς και από τους ειδικευόμενους της χειρουργικής κλινικής κκ Ν. Μπέκα, Α. Βασιλείου. Παράλληλα η μετεγχειρητική νοσηλεία και φροντίδα του ασθενούς έγινε στην Α΄ Χειρουργική κλινική υπό την εποπτεία της προϊσταμένης κ. Ο. Μανούρη.
    Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει την Αγγειοχειρουργική Κλινική για τη άριστη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.
    Πηγή: epirus-tv-news.gr
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Φίλος της Καρολάιν για Αναγνωστόπουλο: «Είναι σιχαμένος – Πόσες φορές θα τη δολοφονήσει;»
    Σοβαρό περιστατικό: Εκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε γυναίκα στον Αγιο Νικόλαο!
    Σοκάρουν τα θύματα του «ψευτογιατρού»: Σόδα με νερό, χυμούς από βότανα και 7.000 ευρώ τα «φάρμακα» για καρκινοπαθείς
    Διαρρήκτες πήγαν στο σπίτι του Μιχάλη Ζαμπίδη και τους έβγαλε… νοκ άουτ: «Και θα σε προλάβω και θα σε χτυπήσω» (βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ